Sport
PROMJENE U CIBALIJI

Goran Meštrović novi voditelj Škole nogometa
Objavljeno 22. studenog, 2017.
Donedavni voditelj Škole nogometa Mravunac-Fegeli Nenad Lušić imenovan je za glavnog klupskog skauta

Otkad je nedavno za sportskog direktora Cibalije imenovan Vladimir Balić, njegovi prvi potezi i koraci već su vidljivi. Naime, dosta godina unatrag slušamo kako će se pojačati rad u Školi nogometa Cibalije, ali i podići kvaliteta trenera koji rade u njoj te poboljšati uvjeti rada. Na obećanjima se dosad uglavnom i ostalo, ili su se možda dogodile samo neznatne promjene. Stvari su se počele mijenjati od dolaska novog sportskog direktora Vladimira Balića. Dosta se toga već sada "zakotrljalo". I sam je na svojoj inauguraciji puno toga najavio, a sada se događaju i konkretni potezi koje je predstavio javnosti.

- Učinili smo određenu rekonstrukciju u Školi nogometa. Ovime želimo pokazati u kojem će smjeru klub ubuduće ići i kako će raditi - rekao je Balić i otkrio kako je za novog voditelja Škole nogometa Mravunac-Fegeli imenovan Goran Meštrović, dok je dojučerašnji voditelj Nenad Lušić postao glavni klupski skaut.

- Lušić će ubuduće biti skaut ne samo seniorske momčadi, nego i Škole nogometa, jer želimo da svoje golemo znanje rada s djecom pretoči u potragu za novim igračima koje ćemo potom dovesti u klub. S Meštrovićem želimo unaprijediti rad škole i podići je na viši razinu. Vjerujem da su ovo prvi pokazatelji kako želimo ubuduće raditi, objasnio je sportski direktor Cibalije.

Podsjetimo da je prije ovoga Balić inicirao i dobio zeleno svjetlo da pojača rad sa seniorskom momčadi u koju je uključio dodatnog trenera, ali i od prošlog tjedna i videoanalitičara koji pomaže prilikom pregledavanja videosnimki utakmica, što je vrlo korisno kompletnom stručnom stožeru.

Tako je na mjesto voditelja Škole nogometa došao instruktor nogometa pri Nogometnom savezu Vukovarsko-srijemske županije Goran Meštrović, koji je donedavno bio trener u trećeligašu Vukovaru 1991. I s ovim imenovanjem u Cibaliji vjerojatno žele podići razinu kvalitete rada, a što je u svojoj prvoj izjavi nakon predstavljanja rekao Meštrović.

- Velika mi je čast što sam došao za voditelja Škole nogometa u Cibaliji, premda sam cijeli život, a pogotovo od kako sam instruktor saveza, uvijek radio u interesu našeg kluba. Znam da ima mnogo problema, pokušat ćemo ih što prije rješavati i vjerujem da će naše momčadi ostati u ligi. Ima još mnogo bodova u igri i vjerujem u trenere koji rade s momčadima. Sigurno se ne bih prihvatio ovoga posla da ne vjerujem u sebe, a isto tako i u trenere koji rade u Školi nogometa. Vjerujem da ćemo već nakon sljedećih šest mjeseci moći reći kako smo dosta toga napravili i riješili, rekao je novi voditelj Škole nogometa Mravunac-Fegeli.

Njegov donedavni prethodnik Nenad Lušić ovim preslagivanjem dobio je novu funkciju. Kako su u klubu rekli “vrlo odgovornu i zahtjevnu”. Cibalia je u prošlih nekoliko godina potpuno izgubila bitku s Osijekom u dovođenju talentiranih igrača s područja naše županije, a još je gora stvar to što je 40-ak igrača na kojima je Cibalia mogla graditi budućnost u protekloj godini prešlo u klubove poput Dinama, Hajduka, Osijeka ili Rijeke. Sve će se to morati vrlo brzo promijeniti u korist Cibalije. A upravo Lušićeva uloga je pronalazak tih talenata, posebice u Slavoniji, i privlačenje prema Vinkovcima.

- Ponosan sam što mi je klub dao povjerenje i izabrao me za skauta seniorske momčadi, ali i škole nogometa za ovo naše područje. Gdje god bude kakav interesantan igrač za naš klub pratit ću ga, dobro procijeniti i potom, ako vrijedi, predložiti da ga se dovede. Nadam se da ćemo konačno dovesti nekog igrača u seniorsku momčad, a potom napraviti i kvalitetan inozemni transfer. Što se škole nogometa tiče nismo nikada bili u težoj situaciji, ali vjerujem da s novim voditeljem škole možemo napraviti dodatni iskorak i osigurati našim momčadima ostanak u prvoligaškom društvu, rekao je novi skaut Cibalije pred kojim je dosta posla.

Antun GRGIĆ
POTPISAO KADET KRIŽANOVIĆ

Dvogodišnji stipendijski ugovor s Cibalijom potpisao je napadač Dominik Križanović. Radi se o članu kadetske momčadi Cibalije (2001.) koji je odmah potom prebačen u seniorsku momčad s kojom će ubuduće raditi, a ako zadovolji trenerove kriterije vjerojatno i dobivati prigodu. Mladi Križanović rođen je u Vinkovcima i prošao je dosad Školu nogometa u Cibaliji. I na ovom primjeru Balić pokazuje u kojem će smjeru ići stručna politika Kluba otkad je on sportski direktor. Naime, ubuduće svi će daroviti igrači za koje se procijeni da su perspektiva Cibalije, bilo kadeti ili juniori, biti u sustavu treninga seniorske momčadi, a s njima će se potpisivati stipendijski ugovori.

Goran Meštrović

voditelj Škole nogometa Cibalije

I kao regionalni instruktor radio sam u interesu kluba, a sada imam još veću obvezu i odgovornost. Znam da u školi ima mnogo problema, pa ćemo ih pokušati što prije riješiti. Vjerujem da će naše momčadi ostati u ligi

Nenad Lušić

glavni skaut Cibalije

Gdje god bude kakav interesantan igrač za naš klub pratiti ću ga, dobro procijeniti i potom, ako vrijedi, predložiti da ga se dovede. Nadam se da ćemo konačno iz seniorske momčadi napraviti i kvalitetan inozemni transfer

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike