Sport
LIGA PRVAKA

Mandžukić ili Rakitić? Juventusu je Barcelona prilika za “terapiju”
Objavljeno 22. studenog, 2017.

Dva velika dvoboja obilježit će i večerašnji dio programa u Ligi prvaka kojim će se kompletirati 5. kolo. U Torinu Juventus dočekuje Barcelonu željan uzvrata za visoki poraz u prvom susretu (0:3), kada su strijelci bili Messi (2) i Rakitić. “Stara dama” je za vikend porazom kod Sampdorije izgubila korak za vodećim Napolijem pa je susret s Barcelonom prilika za “idealnu terapiju”, kako ističu tamošnji mediji. Pobjedom bi Allegrijeva momčad osigurala prolazak u osminu finala, Barci je remi dovoljan za prvo mjesto, a trener talijanskog prvaka već je najavio kako će večeras istrčati bitno drugačija momčad od one u Genoi, kada je dosta rotirao.

- Šteta zbog poraza u Genoi, jer smo odigrali jedno od najboljih prvih poluvremena sezone. No, utakmica protiv Barcelone sigurno će biti drugačija, uvjeren sam u to - najavio je Allegri koji očekuje ponovno napadački doprinos Dybale, dvostrukog strijelca proljetos u 3:0 pobjedi nad istim suparnikom, koji je i ove sezone u odličnoj formi, u Serie A već je zabio 12 pogodaka (14 ukupno u sezoni).

Još je ubojitiji Messi (19 ukupno u sezoni za klub i reprezentaciju), koji je već uobičajeno najzaslužniji za dosadašnji niz Barcelone bez poraza ove sezone u svim natjecanjima. Barca je skupila 15 pobjeda i samo dva remija, a u čak 12 susreta sačuvala je čistu mrežu. No, uspješan niz ima i Juventus koji u Europi na svom stadionu nije izgubio četiri i pol godine.

Atletico Madrid pod imperativom pobjede dočekuje Romu koja remijem prolazi u sljedeći krug. Madriđani su u prvom dvoboju nadigrali Rimljane, ali nisu mogli zabiti, a velika neefikasnost ih pogotovo karakterizira u posljednja dva mjeseca kada su u devet susreta svega šest puta zatresli mrežu. U drugom susretu ove skupine Chelsea pobjedom kod Qarabaga sigurno ide u osminu finala, a tamo će biti i s bodom, ako Atletico ne uspije svladati Romu. G. Roguljić

Parovi 5. kola

CSKA Moskva - Benfica, Basel - Manchester United (skupina A), PSG - Celtic, Anderlecht - Bayern (B), Qarabag - Chelsea, Atletico Madrid - Roma (C), Sporting - Olympiacos, Juventus - Barcelona (D)

Najčitanije iz rubrike