Sport
ŽNK OSIJEK

S “desetkom” na splitski derbi
Objavljeno 22. studenog, 2017.

Osječke nogometašice od svojih su se pristaša za tekuću godinu oprostile na ustaljeni jesenski način. Svladavši svoje protivnice dvoznamenkastim rezultatom kako je u nedjelju stradala i ekipa Neretve iz Merkovića (10:0). To je već šesti protivnik koji je jesenas s “Mačkamame” otišao tako napunjene mreže u čijem kontekstu samo Agram u Zagrebu nije doživo dvoznamenkasti poraz, nego su “zečice” zabile “skromnih” devet komada (9:0). Zatim to nadoknadivši u Goričanu gdje su Trnavi ubacili 24 lopte u mrežu te s deset nedjeljnih iza leđa vratarke Neretve došle do skora od 111 pogodaka u osam susreta, u kojima protivnice nisu svladale osječke čuvarice mreže koje su, zapravo, rijetko imale pravog posla.

Sugerira to i dominaciju Osječanki kojima, međutim, tek predstoji najvažniji sezonski ispit za što su dosadašnji uratci bili odlična priprema. U međuvremenu se raspucanom tandemu Lorena Balić i Mateja Andrlič pridružila Izabela Lojna koja je u nedjeljnoj utakmici osmog kola postigla četiri pogotka te bila najefikasnija Osječanka ispred Balić s hat-trickom te Andrlić, Nevrkla i Maltašić koje su po jedanput svladale vratarku Neretve.

- Igramo dobro i motivirano tako da su visoke pobjede logična posljedica. Ne treba više niti pričati da su i Metkovke trebale teže stradati budući da smo propustili još sijaset prigoda koje su došle kao posljedica dominantne igre. Samopouzdanje je na visokoj razini i raduje da osim već dulje vrijeme ozlijeđenih igračica s te strane nemamo problem, iako bi mogao nastati s Antonelom Radeljić koja je u nedjelju pozvana na službeni susret reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa ćemo izvjesno u Split na derbi bez te standardne igračice. Imamo, međutim, resurse parirati svima u Hrvatskoj, pa tako i s optimizmom gledamo na zaključni jesenski ogled u kojem ćemo definitivno spoznati jesmo li dobili konkurenciju, ili ona još mora dosta raditi, odnosno nabavljati igračice sa strane kako bi nas skinule s trona. Tomu treba dodati da smo bitno hendikepirane izostankom nekolicine ozlijeđenih reprezentativki, ali mi ostale zadovoljavajuće nadoknađujemo taj hendikep - pričala nam je Izabela Lojna koja je u šutersku formu došla u pravom trenutku. S četiri, naime, nedjeljna pogotka došla je do ukupnog skora od 16 i smjestila se na treće mjesto ligaških strijelkinja iza klupskih kolegica Balić, koja je zabila 35 pogodaka, te Andrlić koja je 31 put svladala protivničke vratarke.D.Lekšan

Rezultati 8. kola

Osijek - Neretva (Metković) 10:0, Agram (Zagreb) - Katarina Zrinski (Čakovec) 4:0, Marjan (Split) - Trnava (Goričan) 3:0, Rijeka - Viktorija (Slavonski Brod) 20:0 i Pregrada - Split 0:5.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana