Sport
PROMJENA NA KLUPI PPD ZAGREBA

Saračević peti trener “zagrebaša” u godinu dana
Objavljeno 21. studenog, 2017.

Zlatko Saračević novi je trener PPD Zagreba nakon što je klub objavio vijest o smjeni Kasima Kamenice, koji je hrvatskog rukometnog prvaka vodio posljednjih šest mjeseci.

- Treneru Kamenici želimo zahvaliti na prikazanom trudu i maksimalnoj profesionalnosti u obavljanju iznimno zahtjevne funkcije. On se prihvatio složenog zadatka na samom kraju prošle sezone, nakon čega nas je proveo kroz pripremni ciklus i uveo u novu sezonu, u kojoj, nažalost, rezultati, ali i izvedba nisu bili u skladu s očekivanjima uprave kluba - izjavio je glavni menadžer kluba Božidar Jović.

Saračević, koji je trenutno pomoćni trener u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, na predstavljanju je izjavio kako zna što ga očekuje u klubu.

- Zagreb je uvijek takav da se na svakoj utakmici traži najviše. Znam gotovo sve igrače, neke od vremena kada sam bio trener, a neke kroz reprezentaciju - rekao je Saračević.

PPD je u osam odigranih utakmica osvojio samo dva boda iz dva remija te upisao šest poraza i zadnji je u skupini. U četvrtak u 9. kolu EHF Lige prvaka Zagreb dočekuje Barcelonu.

Jović je, predstavljajući Saračevića kao novog trenera, rekao da su u razgovoru prije konferencije za novinare shvatili da ova momčad može i mora više, a to su igrači pokazali i u utakmici protiv Nantesa u subotu, kada su gotovo došli do boda.

- Slažem se da to mora izgledati bolje, ali nemamo puno vremena, u četvrtak nam dolazi Barcelona i to će biti izazov. U tu će utakmicu biti teško ući jer su igrači u subotu dobro odigrali, a na kraju izgubili - rekao je Saračević.

Kamenica je klub preuzeo u svibnju, a prije njega na klupi je manje od mjesec dana bio Slavko Goluža, koji je u travnju naslijedio Silvija Ivandiju. Ivandija je u listopadu 2016. stigao umjesto Veselina Vujovića. Zagrebu će tako Saračević biti peti trener u godinu dana. Hina

Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike