Osijek
U MALOJ GALERIJI GISKO-A OTVORENA “PRVA IZLOŽBA” ROMANA ŽARIĆA

Autor gradonačelniku poklonio
portret, župi na Jugu 2 “Jaslice”
Objavljeno 21. studenog, 2017.

Pet mjeseci nakon što je Glas Slavonije pisao o Osječaninu Romanu Žariću, djelatniku tvrtke Unikom koji u svoje slobodno vrijeme u garaži stvara umjetnička djela, njegov san o izložbi u rodnome gradu ostvario se!

Tako je u prostorijama Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek u ponedjeljak otvorena “Prva izložba”, a koju je otvorio gradonačelnik Ivan Vrkić, rekavši kako ga veseli što među djelatnicima gradskih poduzeća ima kreativne ljude koji su smogli hrabrost pokazati javnosti čime se bavi.

- Došao sam ga podržati i omogućiti mu da radi još više. Grad će osigurati i veći prostor te pribor za rad kako bi Žarić mogao stvarati još više. Zahvaljujem mu što je ljepote našega grada prikazao na ovako lijep način - istaknuo je Vrkić kojega je na ulazu dočekao njegov “dvojnik” – portret kojeg je Žarić izradio za njega. I to nije sve, jer će i crkva Svete obitelji na Jugu 2 biti bogatija za sliku “Jaslice” koju je na izložbi darovao župniku Dragutinu Bedeničiću.

Ukupno 23 umjetničke slike s motivima životinjskog, biljnog i duhovnog svijeta, kao i svega onoga što ga fascinira, bit će izloženo u Maloj galeriji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek do 28. studenoga, a ravnateljica GISKO-a Dubravka Pađen-Farkaš, naglasila je da je Mala galerija namijenjena svima koji žive u gradu i uz posao imaju ljubav i kreativnost koju žele pokazati. Učinio je to i Žarić koji nije krio zadovoljstvo zbog postavljene izložbe, rekavši da će ranije rezervirane slike sad otići svojim vlasnicima, a on će nastaviti istim tempom – u svojoj garaži u Rapskoj ulici pomoću kista i boje stvarati prava umjetnička djela! M. Mihelić

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana