Regija
U DVORANI VIJUŠ

Na Katarinskom sajmu
više od 250 izlagača
Objavljeno 21. studenog, 2017.

SLAVONSKI BROD

U četvrtak počinje 22. Katarinski sajam i traje do nedjelje, a za sva četiri dana organizatori su priredili cjelodnevne programe. Kao i posljednjih nekoliko godina, sajam će se održati u Dvorani Vijuš. Službeno otvorenje je u 12 sati, a svoje mjesto već je rezerviralo više od 250 izlagača. U četvrtak će naglasak biti na Dječjem sajmu koji svake godine ima sve bogatiji program. Gastromanifestacija “Kuhajmo slavonski” sa svojim programom privući će sve gastronome, a posebno zanimljiv dio će biti Hrvatski kuharski kup, koji ove godine vodi brodski chef Tihomir Krijan.

Festival piva počinje pivskim maratonom u četvrtak u 16 sati na Korzu, a sve posjetitelje će se na početku počastiti Brodskim pivom. U nastavku tjedna, festival nudi pregršt zanimljivog sadržaja. Već na samom svečanom otvaranju u četvrtak nastupit će Folklorni ansambl Broda, Limena glazba Željezničar, Brodske mažoretkinje i Brodski plesni studio Casavela. Bit će potom dodijeljena nagrada za najljepši štand 22. Katarinskog sajma. Uz niz drugih sadržaja, tu su i oni za najmlađe, poput predstave Ježeva kućica, Magic showa Magic kluba Villa Magic... Prvog dana od 17 do 19 sati predviđeno je u Maloj dvorani i održavanje gastromanifestacije “Kuhajmo slavonski”. Ona se održava i sljedećeg dana od 12 sati do 21 sat, gdje će biti prezentacija posnih jela, kuhanje uživo, prezentirat će se i stara dalmatinska jela. I idućih dana program će obogatiti nastupi brojnih folklornih društava, razne radionice, poput rezbarenja povrća i voća (subota od 11 do 15 sati). U subotu će se održati Hrvatski kuharski kup, prvo kolo, a posjetitelji će doznati i pojedinosti iz kuharice kraljevskog renesansnog kuhara.

Kada govore o povijesti, organizatori ističu kako je još davne 1769. godine Slavonski Brod dobio pravo organizacije četiri velika godišnja sajma. Najveći i najpoznatiji bio je upravo Katarinski sajam na koji je dolazilo mnoštvo obrtnika iz cijele Slavonije i drugih krajeva Hrvatske, a obnovljen je 1996. godine. Za sve posjetitelje izvan Slavonskog Broda organizatori su i ove godine osigurali povoljnije dolaske, tako da HŽ daje popust od 40 posto, a Autotrans Rijeka ima povratnu kartu od Zagreba do Slavonskog Broda po cijeni od 50 kuna.M.Muškić

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

Najčitanije iz rubrike