Crna kronika
GRAFOLOGINJA O LOVRENOVIM POTPISIMA

Nemoguće je da se više puta potpiše na identičan način
Objavljeno 22. studenog, 2017.

OSIJEK

- Potpisi Dejana Lovrena na sva tri dokumenta potpuno su identični. Nije moguće da se netko tri puta potpiše potpuno jednako, jer se vide bar i male razlike u rukopisu – rekla je Jasna Galeković, sudska vještakinja za grafologiju. Vještakinja je na Županijskom sudu Osijek iznijela svoj nalaz i mišljenje u vezi s dopisom iz veljače, ožujka i rujna 2010. godine, koje je Dejan Lovren navodno poslao s telefaksa nogometnog kluba “Lyon” u Dinamo, raspitujući se kada će mu biti isplaćen nova od 50 posto transfernog obeštećenja.

U nastavku suđenja braći Zdravku i Zoranu Mamiću, porezniku Milanu Pernaru, te bišem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću, grafologinja je ispitana jer se dijelom optužnice Vrbanovića tereti da je, da bi opravdao isplatu dijela transfernog obeštećenja Dejana Lovrena, sam sačinio lažne telefaks poruke.

Vještakinja grafološke struke ustvrdila je da vještačeni dopisi nisu stigli na bilo koji telefaks uređaj, nego da su to dokumenti izrađeni pomoću laserskog pisača, fotokopiranjem ili korištenjem nekog multifunkcionalnog uređaja. Na upit Vrbanovićevog odvjetnika postoji li mogućnost da se potpis pohrani u digitalnom obliku, grafologinja je odgovorila da je to moguće, te da je u svom nalazu i zaklučila da je jedan potpis korišten kao predložak za sve ostale na dokumentima.S.Lacić

Najčitanije iz rubrike