Sport
LIGA PRVAKA

Borussia (D) i Napoli produžuju nadu
Objavljeno 21. studenog, 2017.

Prije nepuna dva mjeseca pred Borussijom (D) bila je obećavajuća jesen, ali se nizom loših rezultata dovela u situaciju da protiv Tottenhama traži izlaz iz krize. Naime, od kraja rujna “crno-žuti” su u osam službenih susreta svladali jedino trećeligaša Magdeburg u Kupu, čime su se u Bundesligi s uvjerljivo držanog prvog mjesta “strmoglavili” na peto, a u Ligi prvaka remijima s APOEL-om gotovo izgubili sve izlede za osminu finala. Za produžetak nade Borussia večeras mora uzeti sva tri boda protiv londonskog kluba, koji je već osigurao prolazak, no sigurno neće biti nezainteresiran, jer će loviti prvo mjesto te potencijalno lakši ždrijeb. Može li trener Bosz zaustaviti slobodan pad svoje momčadi i tako bar malo ublažiti kritike, vidjet ćemo večeras, kao i može li “odgojna mjera” najboljem igraču i strijelcu Aubameyangu donijeti učinak, nakon što ga je klub suspendirao za posljednji prvenstveni ogled. Čak i uz slavlje protiv “pijetlova” Borussia bi se večeras mogla oprostiti od Lige prvaka ako Real Madrid bude slavio na Cipru. Pod imperativom pobjede je i lider Serie A Napoli, koji dočekuje Šahtar. I dok u talijanskom prvenstvu gura sjajno, bez poraza i s tek dva remija u 13 kola, u Ligi prvaka upisao je čak tri poraza, među kojima i 1:2 kod večerašnjeg suparnika, kojeg će proći ako izbjegne poraz. Napoli će biti oslabljen u obrani, neigranjem ozlijeđenog Ghoulama te suspendiranog Koulibalyja, no njegovi navijači vjeruju kako će Sarri konačno pronaći recept i za Europu te u posljednja dva kola ipak osigurati prezimljavanje u elitnom natjecanju.

Derbi skupine E, između Seville i Liverpoola, na “Ramon Sanchez Pizjuanu” mogao bi riješiti pitanje jednog sudionika osmine finala, jer obje momčadi pobjedom osiguravaju prolazak. Prvi susret na Anfieldu bio je odličan (2:2), gdje je španjolski predstavnik iskoristio sve probleme Liverpoolove obrane, koju je Klopp u posljednjih mjesec dana ipak uspio učvrstiti, sa samo jednim primljenim pogotkom u četiri susreta. Ako i protiv Porta uspije produžiti niz od 11 europskih utakmica na svom stadionu bez poraza, Bešiktaš će osigurati prolazak u osminu finala, a tamo mogu i Portugalci, u slučaju pobjede te uvjet da RB Leipzig ne uzme sva tri boda kod Monaca. G. Roguljić

Parovi 5. kola

Spartak Moskva - Maribor, Sevilla - Liverpool (skupina E), Napoli - Šahtar, Manchester City - Feyenoord (F), Monaco - RB Leipzig, Bešiktaš - Porto (G), Borussia (D) - Tottenham, APOEL - Real Madrid (H)

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike