Osijek
FAKULTET ZA ODGOJNE I OBRAZOVNE ZNANOSTI

Vrtićarci dobili indekse, položili ispite i diplomirali!
Objavljeno 21. studenog, 2017.
Starija B skupina i predškolci DV Potočnica obilježili Dan dječjih prava

Kako je jedno od osnovnih dječjih prava i pravo na odgoj i obrazovanje, Međunarodni dan dječjih prava na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti proslavljen je u ponedjeljak zajedno s djecom iz DV Potočnica pod motom “Dođi i vidi, možda ti se svidi jednoga dana studirati”. Riječ je o starijoj B skupini i predškolcima, za koje su vrijedne studentice 3. godine Ranog i predškolskog odgoja u sklopu nastave Integriranog predškolskog kurikulu 2 zajedno s doc. dr. sc. Tijanom Borovac suorganizirale posjet. Cilj je posjeta, ističu organizatori, upoznavanje Fakulteta preko radionica na interaktivan i kroz igru na djeci primjeren način.

- S obzirom na to da su naši studenti prisutni u dječjim vrtićima Osijek, djeca se s njima vrlo često susreću. Mi smo im željeli na ovaj način između ostaloga pokazati gdje oni studiraju, što to znači studirati, imati indeks, potpise, ocjene, što sve jedan budući odgojitelj treba znati - pjevati, plesati, raditi kolutove, učiti, istraživati, eksperimentirati... - kaže doc. dr. sc. Borovac. Djeca su tako dobila svoje indekse, prve ocjene i potpise, a čak su i diplomirala te imala promociju. Sara Hrgović prošle godine diplomirala je Rani i predškolsku odgoj i sada stažira kao odgojiteljica u DV Potočnica.

- Studij sam upisala zato što volim raditi s djecom, dugoročno razmišljajući vidim se u tom poslu. Želim djecu uvesti u život i usmjeriti ih da postanu uzorni građani – kaže Sara.

Dok je nekima, poput Ane (5), već otprije želja jednoga dana postati odgojiteljica ili učiteljica, nakon što su proveli zabavno i edukativno prijepodne na FOOZOS-u, mnogi mališani željeli bi postati studenti ovoga fakulteta te i sami podučavati djecu. Fran (6) i Hrvoje (6) kažu da im je posao njihovih odgojiteljica jako zanimljiv, a da bi netko bio dobar učitelj, smatraju, treba znati naći mjeru između učenja i igre.

Jasenka PEJAKOVIĆ
Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike