Osijek
PROGRAM POTICANJA PODUZETNIŠTVA GRADA OSIJEKA

Prvi put potpora će biti
iskorištena za EU natječaj
Objavljeno 21. studenog, 2017.

Novih 15 poduzetnika početnika primilo je jučer potporu Grada Osijeka u okviru Programa poticanja razvoja poduzetništva na području Osijeka. Riječ je o šestoj skupini koja se prijavila na Javni poziv za dodjelu ovih potpora u 2017. godini. U ovoj je godini, do sada, za ovu svrhu podijeljeno milijun kuna koje je primilo oko 80 poduzetnika. Jučer je dodijeljeno još 235 tisuća kuna.

Ono što je indikativno je kako je i ovom prigodom doista šarolik raspon djelatnosti onih kojima su sredstva odobrena. Od poduzetnika koji su sredstva iskoristili za nabavu strojeva za proizvodne hale (stolarija, proizvodnja panela za montažne kućice), preko nabave informatičke opreme, opreme za fitness studije, certificiranje, sudjelovanje na sajmovima do potpore za pokretanje gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika. A Kornelija Mlinarević, pročelnica Upravnog odjela, posebno je istaknula kako su ovaj put, prvi put uopće, dodijeljena sredstva koja će korisnik iskoristiti za sufinanciranje prijave na EU natječaj.

Gradonačelnik Ivan Vrkić zadovoljan je što sve više poduzetnika komunicira s gradskim službama upravo kako bi se ovakvi natječaji prilagodili mogućnostima zainteresiranih, oslobodili se nepotrebnih administrativnih okova i doista bili s ciljem poticanja razvoja poduzetništva i jačanju pozicije na tržištu.

- Kada s prvim danom iduće godine formiramo posebni Ured za gospodarstvo, očekujem od poduzetnika da budu još agresivniji prema nama, očekujem vaše savjete u kojem smjeru od obostranog interesa da radimo - rekao je Vrkić.

Jedna od novih mjera koja bi tako mogla biti usvojena je i ona za brzorastuće tvrtke, dakle one poduzetnike koji svoj rast prate i odgovarajućim zapošljavanjem. D. Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike