Regija
ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO

Projekt “Zdrav za pet” u školama
Objavljeno 20. studenog, 2017.

VIROVITICA - Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, održao je predavanje o sredstvima ovisnosti pod nazivom ”Kako droge djeluju i gdje se kriju opasnosti” za učenike prvog razreda Tehničke škole.

Tim je predavanjem nastavljeno ostvarivanje projekta “Zdrav za pet” u županiji i u školskoj godini 2017./2018., a ujedno je obilježen i početak Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenoga - 15. prosinca). Program se šestu školsku godinu uspješno provodi u županijskim odgojno-obrazovnim ustanovama pa je provedba programa ove školske godine ustvari nastavak dobre suradnje Zavoda za javno zdravstvo i Županije i odgojno-obrazovnih ustanova u području prevencije rizičnih ponašanja kod mladih.

- Program se provodi na nacionalnoj razini, a njime su obuhvaćene i škole u našoj županiji. Radi se o preventivnom programu kojim se u formi predavanja i radionica za učenike u odgojno-obrazovnim ustanovama nastoje prevenirati rizična ponašanja kod djece i mladih. Osim predavanja o štetnosti djelovanja droga koja se održavaju u prvom razredu srednjih škola, predviđena su i predavanja u osmom razredu osnovnih škola (tema je štetno djelovanje alkohola) te u drugom razredu srednjih škola (tema je problematično i patološko kockanje), a dinamika provedbe dogovara se sa svakom pojedinom školom – rekao je prof. Brlas.V.Grgurić

Možda ste propustili...

U STRUKOVNOJ ŠKOLI, STRUKA UPOZORAVA:

Pronašle zmiju u učionici, rano ljeto poremetilo i njih

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike