Crna kronika
UHVAĆENA U TVRĐI

Drogu kupljenu u Rijeci dilala u Osijeku
Objavljeno 21. studenog, 2017.
Kod 18-godišnjakinje pronađeni su speed i tablete ecstasy

OSIJEK - Osamnaestogodišnja djevojka uhvaćena je s drogom u subotu u večernjim satima u osječkoj Tvrđi. Kada su je policajci zatekli, kod sebe je imala više od deset grama droge amfetamin speed te više komada tableta ecstasy.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je djevojka drogu kupila na području Rijeke i dvjema osobama omogućila konzumaciju manje količine droge, a ostatak je bio namijenjen prodaji. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Policija u Osječko-baranjskoj županiji intenzivno radi na suzbijanju zlouporaba droga, a samo tijekom prošle godine Centar za zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja, prevencije i izvanbolničkog liječenja ovisnosti Osijek, evidentirao je 67 novoprimljenih ovisnika psihoaktivnih tvari i 76 novoprimljenih osoba iz domene mentalnog zdravlja. Tom broju dodani su ovisnici koji su u Centru liječeni tijekom prethodnih godina, ukupno 214 ovisnika o psihoaktivnim tvarima i 18 osoba iz domene mentalnog zdravlja. Broj aktivnih konzumenata psihoaktivnih tvari je 281, od kojih su 216 (76,87 posto) opijatski ovisnici, a 65 (23,13 posto) su neopijatski.

Kako doznajemo iz Izviješća o provedbi nacionalne strategije suzbijanja zlouporabe droga na području Osječko-baranjske županije u 2016. godini, ako se izuzme 67 novoprimljenih ovisnika, prosječno trajanje tretmana po ovisniku iznosi 7,5 godina. Većina ovisnika je iz Osijeka i to njih 198. S područja Đakova pristigla su 33 ovisnika, iz Belog Manastira 25, iz Valpova i Našica po pet, iz Donjeg Miholjca tri, a iz drugih županija pristiglo je 12 ovisnika.

Najveći broj aktivnih ovisnika samoinicijativno se javio u Centar, njih 166, 49 su uputili sudovi, 16 ovisnika upućeno je od strane obitelji, a od strane liječnika, škola i ostalih (uvjetni otpusti iz penalnog sustava, odgajatelji i slično) upućeno je ukupno 50 ovisnika.

Sandra LACIĆ
OPTUŽENO 212 OSOBA

Tijekom prošle godine na Županijskom i Općinskom sudu u Osijeku, zbog kaznenih djela zlouporabe droga, optuženo je 212 osoba. Na osječkom Općinskom sudu optuženo je 88 punoljetnih i osam maloljetnih osoba. Na Županijskom sudu u Osijeku optuženo je 19 punoljetnih i dvije maloljetne osobe. Na području Osječko-baranjske županije tijekom 2016. godine izvršeno je ukupno 348 zapljena droge, u odnosu na 237 zapljena u 2015. godini, što je povećanje za 46,83 posto. Najviše je zaplijenjeno marihuane (13.563,4 grama) u 225 zapljena.

zarada

DIO DROGE BIO JE NAMIJENJEN PRODAJI

Možda ste propustili...

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

HITCI SE ČULI NA VIKENDICI KOD OSIJEKA

Uhićen jer mu se za dana pripucalo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi