Sport
JUNAK SLAVONSKOG DERBIJA

Šubarić: Motivirala me prije
utakmice pjesma o Vukovaru
Objavljeno 19. studenog, 2017.
Vukovarac na vratima Cibalije obranio je kazneni udarac Borne Barišića

Remijem u slavonskom derbiju manje su zadovoljni bili nogometaši Osijeka. Logično, jer bijelo-plavi su u subotnji susret ušli kao veliki favoriti te su pobjedom imali priliku dodatno učvrstiti drugo mjesto. No, nisu uspjeli, dominacija i veći broj prilika bili su na njihovoj strani, ali to nije bilo dovoljno za puni bodovni plijen.

Pomislili da je gotovo

- Teško je išta govoriti, mislim da smo bili bolji i zaslužili pobjedu. Međutim, kad promašiš toliko prilika koliko smo mi, pa i penal te nekoliko poluprilika koje smo morali bolje završiti, onda obično ispadne onako kako ne želiš. Onda zabijemo gol nakon gotovo 75 minuta mučenja, toliko dugo smo čekali na pogodak, da bi nam se potom dogodio pad koncentracije. Vjerojatno smo pomislili da smo time riješili susret, a onda ga primimo odmah sljedeći napad – pričao je nakon susreta Mirko Marić čiji je pogodak samo nakratko Osječanima donio vodstvo. I nakon izjednačenja domaći su nogometaši stvarali pritisak prema gostujućim vratima, ali bez konačnog sretnog raspleta.

- Nogomet je takav, zato ga svi i vole, ne pobjeđuje uvijek bolji. Čestitam igračima Cibalije na nepoštednoj borbi i bodu. Sada nas čekaju dvije utakmice s Hajdukom, idemo to probati pobijediti pa će sve biti lakše.

Bijelo-plavi su silovito krenuli u susret, s nekoliko dobrih pokušaja u prvih 15 minuta, a dva je puta blizu pogotka bio i stoper Mile Škorić. No, i njegove je udarce obranio gostujući vratar Šubarić.

- Bilo bi bolje da smo mi bili u podređenom položaju, samo da smo pobijedili. Znali smo da će Cibalia stati u blok. Mučili smo se, imali smo i u prvom poluvremenu prilike, ali vratar im se stvarno razbranio te nismo uspjeli zabiti. Potom je došao i taj penal, opet ga ne zabijemo, a kada smo napokon uspjeli pronaći put do mreže, odmah smo našom pogreškom darivali goste. To nam se ne smije događati ako se mislimo boriti za vrh.

Osijek tako ni u drugom ovosezonskom slavonskom derbiju nije uspio upisati pobjedu, a mršavim remijem nastavio je prosipati bodove protiv momčadi iz donjeg dijela tablice.

- Tako ispada, nije lako kad se suparnik dođe braniti s deset igrača iza lopte. Mislim da smo i unatoč tome imali dosta prilika, ali kad ih ne zabiješ, to se onda obično okrene. Znam da su navijači nezadovoljni, i mi smo. Sad imamo dvije važne utakmice s Hajdukom i moramo učiniti sve da u njima napravimo dobar rezultat.

Šubarić: Nismo pali

Igrač utakmice bio je vinkovački vratar Zvonimir Šubarić, koji je zaustavio gotovo sve što je išlo u okvir njegovih vrata, pa i kazneni udarac Borne Barišića. A otkrio je kako je i dodatni impuls za odlično izdanje dobio neposredno pred sam početak susreta.

- Čestitao bih svim suigračima što su ostavili srce na terenu. Dali smo sve od sebe, stali smo u čvrsti blok, kako smo se dogovorili prije susreta, da ćemo pokušati sačuvati praznu mrežu, a naprijed što napravimo. Pošto sam Vukovarac, kada sam čuo onu pjesmu prije utakmice, to me dodatno motiviralo, ne mogu opisati koliko. Uvijek su svi igrači zaslužni za uspjeh te uvijek netko drugi iskoči, tako da ne bih sebe isticao. Sva sreća da smo se brzo vratili, nakon nepune minute, da nismo pali nego brzo zabili gol. Valjda nam je dragi Bog progledao kroz prste. Imamo jako težak raspored, ali što je, tu je, idemo utakmicu po utakmicu, pa što bude - pričao je vratar Cibalije.

Strijelac za veliki vinkovački bod bio je Ante Kordić, koji je spretno iskoristio pogrešku Matea Baraća te praktički nakon 40-ak sekundi vratio svoju momčad u egal.

- Mislim da smo poštovali dogovor iz svlačionice. Prije utakmice nekako smo razmišljali kako ćemo se taktički postaviti i mislim da smo ispunili zahtjeve trenera i samim time rezultat nije mogao izostati. Logično je da je Osijek superiornija momčad u odnosu na nas, od organizacije do svega ostalog. Ali mi smo pravim pristupom pokazali da to u nogometu ništa ne znači i mislim da ćemo to ponoviti i u idućim utakmicama te se onda nemamo čega bojati u Prvoj ligi – rekao je strijelac Kordić za važan bod Cibalije u borbi za ostanak.

Goran ROGULJIĆ
Najčitanije iz rubrike