Sport
TREĆA HNL "ISTOK": DERBI BJELOBRĐANIMA

Dorić presudio derbi
Objavljeno 20. studenog, 2017.

Uzbudljivi derbi otišao je na stranu s(p)retnijih i srčanijih Bjelobrđana! Bolju uvodnu igru gosti su zamalo oplodili već u petoj minuti.

Tada je Talys slijeva centrirao u srce domaćeg 16-erca gdje je skočio Žaper i glavom ciljao desni kut, kamo se bacio Ilinčić i uhvatio loptu. Bjelobrđani su uzvratili u 21. minuti akcijom iz dubine koju je započeo Pačar dodavši Doriću koji je produžio do Šimičića čiji je obećavajući udarac iz blizine Lončar uklizavanjem blokirao. Tri minute kasnije Čikvar je povukao po desnom boku i zatim u sredini pronašao Soldića koji je produžio ulijevo do slobodnog Talysa koji je iz povoljne pozicije šutirao u vratara BSK-a. Neposredno uoči odmora domaći kapetan Dorić domogao se lopte na 16 metara, prošao jednog bijelog i otišao udesno, ali potom desnicom zakucao loptu u bliži kut - 1:0.

U prvoj minuti nastavka poprečno dodavanje Lesjaka presjekao je Šimičić i sjurio se prema gostujućem 16-ercu te s 12-ak metara šutirao pokraj desnog donjeg kuta. Tamo je završio i Talysev udarac u 53. minuti nakon što ga je Osijekov kapetan Žaper zdesna pronašao na drugoj vratnici. Šimičić je bio u odličnoj prigodi i u 61. minuti, u koju ga je ubacio Dorić, ali je Šimunec u zadnji tren klizećim startom spriječio završni udarac domaćeg napadača. Bjelobrđani su opasno živjeli u 76. minuti kada je prvo Bubalov udarac iz blizine žuto-plavi blok izbio u korner nakon kojeg se lopta odbila na 16 metara do Talysa čiji je udarac pred vratima skrenuo Mišković u lijevi kut, odakle je Ilinčić paradom izvadio loptu. Dvojbu je mogao riješiti Eling u 87. minuti zaključivši kontranapad udarcem sa 16 metara ravno u Kukićevo naručje. D. Lekšan

BSK                           1  (1)
OSIJEK II                  0

BIJELO BRDO - Igralište BSK-a. Vrijeme: oblačno. Teren: mekan, težak za igru. Gledatelja: 250. Sudac: Dario Bel (Osijek) 6,5. Strijelac: 1:0 Dorić (45). Žuti kartoni: Žigri, Eling, Dorić, Tomas (BSK), Talys i Mišković (Osijek II). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Ilinčić 7, Šileš 6 (od 46. Dragojević 6,5), Žaja 6,5, Majtanić 6,5, Žigri 6,5, Pačar 6 (od 66. Knežević 6), Šimičić 6,5, Eling 6,5 (od 90. Tomas -), Dorić 7, Ištvanić 7, Periša 6,5.

OSIJEK II: Kukić 6, Čikvar 6, Žaper 7, Ilić 6 (od 68. Rajić 5,5), Talys 7, Šimunec 7, Lesjak 6, Mišković 6,5, Lončar 6,5, Soldić 6 (od 57. Durdov 6), Bubalo 6 (od 77. Marin -).

IGRAČ UTAKMICE: NEMANJA DORIĆ (BSK).

Najčitanije iz rubrike