Crna kronika
INTERVENCIJA NA VIJENCU IVANA MEŠTROVIĆA

Vatrogasci spasili dijete (2) zaključano u stanu
Objavljeno 20. studenog, 2017.

OSIJEK

Osječki profesionalni vatrogasci svakodnevno spašavaju živote i imovinu u raznim situacijama. Tako je u petak, u 10.53 sati, u operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka stigla dojava da se u stanu na Vijencu Ivana Meštrovića 74, nalazi zaključano dvogodišnje dijete. Na intervenciju je upućeno jedno vatrogasno vozilo s dva vatrogasca, koji su na mjestu događaja bili za dvije minute.

- Dolaskom na mjesto intervencije u 10.55 sati pomoću specijalnog alata za otvaranje vrata pokidali smo uložak brave i otvorili vrata – doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Prema dostupnim informacijama, dijete nije ozlijeđeno.

Osječki vatrogasci u više su navrata spašavali djecu zaključanu u stanovima i automobilima. Čudljiva nova vozila zaključala bi se nakon što bi roditelji izišli iz njih, a djeca bi ostala zaključana u njima zajedno s ključevima. Isto tako dogode se nepredviđene situacije kada dio regala blokira vrata sobe u kojoj je ostalo dijete. Tada uplašenim roditeljima ne preostaje ništa drugo no pozvati vatrogasce da izrežu dio vrata, ili ih provale, da bi došli do djece.

Nekad se veća djeca ipak uspiju otključati. Takav primjer imali su osječki vatrogasci 11. studenoga kada su pozvani, jer se dijete zaključalo u sobu. Ipak do dolaska vatrogasaca, tog puta, dijete je uspjelo otključalo vrata. No, ne radi se uvijek o djeci. Brojne su tehničke intervencije osječkih vatrogasaca gdje spašavaju osobe starije životne dobi. Tog istog 11. studenoga 82-godišnja Osječanka nije mogla doći do vrata stana, pa su vatrogasci priskočili u pomoć. Kroz prozor su ušli u njezin stan i otvorili vrata liječničkoj ekipi Hitne pomoći koja je tako došla do bolesne žene.

Ista stvar dogodila se prošloga četvrtka u osječkoj Retfali. U stanu u Ulici Ljudevita Posavskog osoba je pala i dozivala u pomoć. Vatrogasci su, u nazočnosti policije, pokidali uložak brave i tako omogućili liječničkoj ekipi Hitne pomoći da dođe do unesrećene osobe. Potom su liječnicima vatrogasci pomogli odnijeti osobu u vozilo.

Sandra LACIĆ
IZGORJELA KUHINJA U TENJI

U petak, u 18.45 sati, osječki su vatrogasci dobili dojavu da gori kuhinja u kući u Ulici Vlatka Mačeka u Tenji. Dolaskom na mjesto događaja devet profesionalnih vatrogasaca prvo je ugasilo požar, a potom su postavili tlačni ventilator i odimili cijelu kuću. Nakon što su termalnom kamerom pregledali cijeli prostor i utvrdili da više nema opasnosti od širenja požara, požarište su predali DVD Tenja da ga osiguravaju. U požaru su oštećeni kuhinja i kuhinjski elementi, električni uređaji u kuhinji te zidovi i strop u istoj prostoriji.

ušli u stan

VATROGASCI SU POKIDALI ULOŽAK BRAVE

Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike