Regija
NOVA PRIZNANJA BARANJCIMA

Nagrađeni su - Vladimir Škrobo-Bajo, te Restoran vinarija Josić i hotel Patria
Objavljeno 20. studenog, 2017.

BELI MANASTIR

Nakon što je nedavno u Malom Lošinju, u sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, Baranja proglašena najuspješnijom destinacijom ruralnog turizma (ispred Krapine i Dalmatinske Zagore), a Richard Apel iz Karanca najboljim domaćinom turističkog seljačkog gospodarstva, u regiju između Dunava, Drave i Mađarske stigle su još tri vrijedne (i zaslužene) turističke nagrade.

Simply The Best

U splitskom hotelu Park, naime, uz domaćinstvo Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije te Turističke zajednice grada Splita, protekloga je tjedna održan tradicionalni hrvatski godišnji susret poslovnih subjekata iz sektora putničkih agencija, hotelijerstva i turističkih odredišta - poslovno turistička burza PUT (svake godine održava se na drugoj destinaciji), u sklopu koje je organizirana dodjela godišnjih nagrada Simply The Best za 2017. godinu, koje zajednički dodjeljuju Udruga Hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički časopis Way to Croatia. Nagrade se dodjeljuju u šest kategorija, od kojih je pet stalnih (ugostiteljstvo, manifestacije, putničke agencije, inovativni projekti i osoba), dok je jedna promjenjiva. Unutar kategorija ugostiteljstvo i manifestacije nagrade se dodjeljuju u tri grupe. U svakoj od njih, kao i svakoj ostaloj kategoriji, dodjeljuju se do tri ravnopravne nagrade. U procesu predlaganja sudjeluju putničke agencije, turističke zajednice, novinari, turistički mediji, tvrtke, udruge i pojedinci iz turističko ugostiteljskog sektora, a ove je godine bilo gotovo 250 nominiranih. Među nagrađenima našli su se Vladimir Škrobo-Bajo u kategoriji osobe, te u kategoriji ugostiteljstvo Restoran vinarija Josić iz Zmajevca i belomanastirski hotel Patria. Nagrada koju je osvojio Škrobo obrazložena je dugogodišnjim kreativnim doprinosom sadržajnom oblikovanju turističkih sadržaja lokalne zajednice, inspiriranih tradicijom i običajima Baranje, čime je ostvario značajan utjecaj na razvoj, sadržajnost i prepoznatljivosti turističke ponude Karanca, Baranje i Slavonije. Kvaliteta usluge, kreativna ponuda tradicijskih jela i vrhunskih vina u originalnom ambijentu tradicionalnog baranjskog vinskog podruma, prevagnuli su na stranu Restorana vinarije Josić, dok je hotel Patria nagradu zaslužio zbog kvalitete usluge i kreativnog pristupa ponudi programa i sadržaja za aktivni odmor.

- Sigurno je da nagradu ne bih osvojio da nema mojih djelatnika, suradnika i prijatelja koji me prate - skromno kaže Škrobo, vlasnik karanačke Baranjske kuće i smještajnih kapaciteta te organizator Akademije blata i karanačkih vašara, odnosno Čvarak festa, koji će biti održan u subotu, 25. studenoga.

Nagrada struke

Naglašava kako mu je nagrada posebno draga zato što ju dodjeljuje struka, pa tako i predstavnici putničkih, odnosno turističkih agencija kojima prodaje svoj proizvod, pa stoga zauzvrat traže dobru i kvalitetnu uslugu. U konačnici, podvlači Škrobo, nagrada mu je zahvala za trud i zalaganje. Ni Damir Josić ne skriva zadovoljstvo osvojenom nagradom u konkurenciji renomiranih ugostiteljskih objekata.

- To je dokaz da smo prepoznati i kruna svega onog što smo u proteklih 17 godina ostvarili - priča Josić. Na nove nagrade koje su stigle u Baranju ponosan je Matej Perkušić, direktor TZ Baranje, koji je još jednom naglasio kako sve skupa znači da Baranja iz dana u dan postaje sve zanimljivija destinacija, ne čemu treba zahvaliti upravo vrijednim vlasnicima ugostiteljskih objekata, smještajnih kapaciteta i ostalima iz turističke grane. S Marinom Vukom, direktoricom hotela Patria, jučer nismo uspjeli razgovarati, ali valja istaknuti kako je jedini belomanastirski hotel sigurno perjanica baranjskih smještajnih kapaciteta. Ovaj hotel s četiri zvjezdice je, podsjetimo, otvoren 2006. godine i prostire se na 5000 četvornih metara izgrađene površine. Ponose se ugodnim vrtnim okruženjem i hotelskim etnoselom Baranjski divani s jezerom u nastavku. Dakako i s 43 dvokrevetne sobe, sedam apartmana, dva predsjednička apartmana, Welness i Fitness centrom, saunom i solarijem, dvoranama s informatičkom i komunikacijskom opremom, kongresnom dvoranom kapaciteta do 500 mjesta, bogatom gastroponudom i svim ostalim sadržajima zbog kojih je hotel stekao reputaciju omiljene destinacije poslovnih i obiteljskih ljudi, pripadnika diplomatskog zbora te različitih profila turista koji posjećuju Baranju i Slavoniju.

Ivica GETTO
Tko je sve nagrađen

Nagrade su dobili ugostiteljski objekti, osobe, manifestacije i ustanove: Restoran Vinarija Josić, Klet Zagorski dvori - Vinarija Micak, Restoran Mala hiža, Eko park Krašograd, Srce prirode Srakovčić, Lovački dom Kunjevci, Hotel Peteani Labin, Hotel Patria Beli Manastir, Hotel Villa Magdalena Krapinske Toplice, Festival mjeha, Mala noćna regata, Bučijada u Ivanić-Gradu, Urbanovo, Istria Gourmet festival, Good food festival Dubrovnik, Tabor film festival, Retro Opatija, Škraping, Susreti za Rudija, Đakovački vezovi, Špancirfest Varaždin, Muzej vučedolske kulture, Arheološki muzej Narona, Muzej starih automobila Presečki, Izložba Virovitica voli vlakove, Etnoland Dalmati, Sunčano selo Jagnjedovac, M-G Express Kanfanar, TZ otoka Krka, TZ Crikvenica, TZ Imotski, Hotel Olympia Sky Vodice, Montis Aurea, Vision team, TZ Žminj, TZ Fažana, Pirotehnika Mirnovec, Vladimir Škrobo, Berislava Mirjam Grabovac, Ksenija Tomić i TZ Grada Splita.

Možda ste propustili...

PODGAJCI PODRAVSKI

U prvom kolu četiri medalje

UGOVOR ZA ŠIROKOPOJASNI INTERNET

“Autocesta budućnosti” za područje 8 općina

U BOGDANOVCIMA RADE ZA MLADE OBITELJI

Proširili i uredili vrtić

Najčitanije iz rubrike