Osijek
KREATIVNA RADIONICA UDRUGE VODENICA

Izrađivali božićne ukrase
za plutajući bor na rijeci Dravi
Objavljeno 19. studenog, 2017.

Udruga Vodenica i ove je godine ususret adventskom razdoblju organizirala zanimljive kreativne radionice za najmlađe. Tako su protekloga petka, 17. studenoga, u poslijepodnevnim satima u ugodnom druženju i zabavi oslobodili svoju kreativnu stranu izrađujući božićne ukrase od prirodnih materijala.

Pod budnim okom veselih voditeljica – Nikoline Baškarad i kreativnih sestara Kovačko, Marijane i Darinke, djeca iz udruge “Žir”, uz ostale zainteresirane malene Osječane, uživali su u uranjenoj božićnoj atmosferi.

- Izrađivali smo ukrase pretežito od prirodnih materijala – šuške, kukuruza, češera i žireva koje smo bojili i uređivali šljokicama, kako bi se što više isticali jednom kada dođu na zeleno drvce - objasnila je voditeljica Marijana Kovačko, koju je iz Đakova na prekrasnu vodenicu dovela upravo Nikolina Baškarad, kako bi se radionica što bolje realizirala.

Naime, Nikolina Baškarad je glumica, iz Travnika, koja već tri godine živi u Osijeku, a u vodenicu se zaljubila čim je kročila na njezine daske. Od tada uvijek rado sudjeluje na svim projektima sa simpatičnim “vodeničarima”, pa će u budućnosti zasigurno organizirati još mnogo edukativnog i zabavnog sadržaja za najmlađe Osječane.

Tako se već sljedećeg tjedna, u četvrtak (30. studenoga), planira nova radionica, u sklopu koje će “Lions club – Gea” vodenici donirati bor, koji će se tada okititi izrađenim ukrasima i lampicama te postaviti na splav uz vodenicu – kako bi i rijeka Drava na pravi način proslavila Božić i Novu godinu. M. Mandić

Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana