Ekonomija
NASTUP NA SAJMU AGRITECHNICA

Poljomehanizatori prodaju 70 % svoje proizvodnje na međunarodnim sajmovima
Objavljeno 18. studenog, 2017.
Hrvatske tvrtke postale su prepoznatljive na tržištu, kazala je Gordana Ribarić

Zahvaljujući kontinuiranom izlaganju na međunarodnim sajmovima hrvatske tvrtke sve više povećavaju udio izvoza poljoprivredne mehanizacije i postale su prepoznatljive na sve zahtjevnijem tržištu, istaknula je to, kako stoji na web-stranici Hrvatske gospodarske komore (HGK), voditeljica Odjela prerađivačke industrije Sektora za industriju i IT HGK Gordana Ribarić u povodu nastupa hrvatskih tvrtki na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije Agritechnica, koji se od 12. do 18. studenoga održava u Hannoveru.

Ribarić je, kako se nadalje navodi, naglasila da je tijekom sajma održan niz sastanaka s predstavnicima inozemnih proizvođača, s finskom udrugom proizvođača poljomehanizacije Viexpo, turskom udrugom izvoznika strojogradnje Turkish machinery, talijanskom udrugom Federunacoma, njemačkom udrugom za poljoprivredu DLG i ruskom udrugom poljoprivredne mehanizacije Rosspetsmash. “Sajmovi su nezamjenjiv kanal za prodaju poljoprivredne mehanizacije kao opreme koju je vrlo teško prodati na drugi način, web-prodajom ili kataloškom prodajom. Zahvaljujući kontinuiranim nastupima na sajmovima tvrtke izvoze više od 70 % svoje proizvodnje”, rekao je direktor Klastera poljomehanizacije Željko Erkapić, naglasivši odličnu dugogodišnju suradnju s HGK-om u projektima internacionalizacije.

“Prva dva dana održali smo nekoliko sastanaka s potencijalnim kupcima iz Belgije, Irske, Tunisa, Etiopije i Indije. U tijeku je i finalizacija poslova započetih u Iranu, jer je tvrtka Hittner među prvim hrvatskim tvrtkama bila spremna za ulazak na iransko tržište nakon gospodarskoga otvaranja Irana”, rekao je zamjenik direktora tvrtke Hittner Dinko Turk. Na zajedničkom izložbenom prostoru, veličine 70 četvornih metara, svoje proizvode predstavili su proizvođači poljoprivredne mehanizacije: proizvođač poljoprivrednih i šumskih traktora, tvrtka Hittner d. o. o. iz Bjelovara, proizvođač hidraulične opreme za poljoprivrednu mehanizaciju Hidraulika Kutina d. d. iz Kutine, proizvođač poljoprivredne mehanizacije Megametal d. o. o. iz Nedelišća, proizvođač opruga POD d. o. o. iz Dežanovca i Klaster poljomehanizacije d. o. o. iz Osijeka. Z.Rupčić

Hrvatski proizvođači poljoprivredne mehanizacije predstavili su se na zajedničkom štandu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA MOSTARSKOM SAJMU 42 TVRTKE IZ RH

Planiraju poboljšati izvoz na tržište BiH

2

NAGLO USPORAVANJE INFLACIJE

MMF podigao prognozu za svjetsko gospodarstvo

3

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete