Osijek
GISKO OBILJEŽIO MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Malenim pacijentima čitali i pričali “Ljekovite priče”
Objavljeno 18. studenog, 2017.

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek bogatim je programom i zanimljivim aktivnostima na kojima se okupio velik broj posjetitelja opravdala moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige - Sve na jednom mjestu. Iznimno su zadovoljni programom “Prvi put u Knjižnici”, u sklopu čega je kroz 24 aktivnosti prvi put knjižnicu posjetilo 539 predškolaca i osnovnoškolaca. Organizirane su i priče za najmlađe kao dio programa nacionalne kampanje Čitaj mi!, posvećene poticanju čitanja naglas djeci od rođenja. Djelatnici Odjela za rad s djecom i mladima pričali su i čitali “Ljekovite priče” malenim pacijentima na Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek, kako bi im olakšali trenutke boravka u bolnici. Ovogodišnja manifestacija okupila je na tri susreta 121 dijete i mladu osobu u programu Književni gost iznenađenja, na kojem su predstavljeni romani za mlade. Najmlađi su posjetitelji mogli uživati i u lutkarskoj predstavi “Zub iz bajke” u izvedbi pedijatrice, prim. mr. sc. Maje Štimac.

- Pokriveni su svi segmenti koje ovako značajna manifestacija treba imati, pa smo mogli uživati i u nekoliko izložbi te uistinu bogatoj ponudi književnih susreta i predstavljanja. Književnik Stjepan Tomaš se, osim izložbe “Odnekud dolaze sanjari”, predstavio i na književnom susretu koji je vodila Julijana Matanović - ističe voditelj posudbenih odjela Srđan Lukačević.

Predstavljene su i knjige Osječana Doroteje Vučić i Damira Rajlea, a održani i 8. dani austrijske kulture.

- Drugi Star Wars tjedan, osim po radionicama, predavanjima i šetnji gradom u “originalnim” kostimima, ostat će zapamćen i po zarukama - prisjeća se Lukačević.

GISKO nastavlja u istom ritmu: 23. studenoga bit će predstavljena knjiga “Vukovarska bolnica: svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka” Ive Lučića, a pripremaju i Zimsku bajku.

Narcisa VEKIĆ

Za zimu pripremaju zanimljive aktivnosti okupljene u projektu Zimska bajka

Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

Najčitanije iz rubrike