Regija
DRŽAVNA ERGELA ĐAKOVO

Uvodi se grijanje u jahaonicu
Objavljeno 18. studenog, 2017.

ĐAKOVO

Novu božićnu priču “Kraljevski konj” na ovogodišnjem Božićnom balu lipicanaca, koji će se održati 16. prosinca u zatvorenoj jahaonici ergele u Đakovu, publika će, budu li se radovi odvijali prema planu, promatrati u ugodno zagrijanom prostoru. Naime, kako nam je rekao ravnatelj Ergele Mirko Damjanović, u tijeku su radovi na uvođenju grijanja u tu impresivnu građevinu.

- S prvim dolaskom ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u Ergelu, prije nekoliko tjedana, kada je s velikom zainteresiranošću promotrio sadržaje i sve ono što se kod nas radi, spominjala se mogućnost uvođenja grijanja u jahaonicu - kaže Damjanović.

- Prvo što nam je rekao jest da će ustrajati na tome da do Božićnog bala ove godine bude uvedeno grijanje u jahaonicu. To je projekt u vrijednosti do 500.000 kuna, koji pokriva Ministarstvo poljoprivrede. Tvrtka koja izvodi radove prošla je na javnoj nabavi, a grijanje će biti izvedeno tako da će plinske grijalice biti postavljene na stropu - ističe ravnatelj Ergele. Grijalice bi, dodaje, trebale više grijati publiku nego izvođače, tako bi trebale biti usmjerene. M. Muškić

Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike