Regija
PJEŠICE 75 KILOMETARA

Od Orašja do Vukovara u čast palim braniteljima
Objavljeno 17. studenog, 2017.

VINKOVCI

Osamdesetak članova braniteljskih udruga iz Domovinskoga rata s područja posavskih općina Orašje i Domaljevac-Šamac krenulo je iz Orašja put Vukovara kako bi i ove godine, deseti put, na godišnjicu stradanja Vukovara u Domovinskom ratu odalo počast tome gradu i njegovim braniteljima. Na putu prema Vukovaru, u središnjem parku u Vinkovcima dočekali su ih vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i njegov zamjenik Gabrijel Šokičić te su kod spomenik Hrvatska ruža, posvećenom poginulima u Domovinskom ratu, položili vijenac i zapalili svijeće.

- Pod sloganom “Zajedno u ratu, zajedno u miru” ove godine na poseban način želimo se prisjetiti svih poginulih koji su branili Posavinu i tražiti od nadležnih institucija oslobađajuću presudu za sve one koji su branili svoj dom te napraviti još jaču poveznicu između Orašja i Vukovara, dva grada heroja - kaže Ilija Mišković, predsjednik UDVDR HR H-B Podružnice Orašje, koja je i organizator Kolone sjećanja Orašje - Vukovar.

Pješačeći kroz općine i gradove na putu dugom oko 75 kilometara, branitelji će zapaliti svijeće uz spomen-obilježja za poginule branitelje. M.K.

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike