Regija
BOŽIĆNA ČAROLIJA U SREDIŠTU GRADA

Županjska bajka od 21. prosinca
Objavljeno 18. studenog, 2017.

ŽUPANJA

Građane Županje i ove će godine u božićne i novogodišnje blagdane uvesti Županjska zimska bajka, koja se lani pokazala pravim pogotkom. Udruga Urban fest, odabrana preko javnog poziva, uz financijsku potporu Grada, organizirat će od 21. prosinca do Silvestrova pregršt događaja na Trgu kralja Tomislava. Posjetitelji će moći uživati u Božićnom sajmu, s tradicionalnim i božićnim suvenirima i ponudom lokalnih obrtnika, likovnih umjetnika i proizvođača tradicionalnih slavonskih proizvoda. Tu su i izložbe, radionice... A sve to uz prigodan kulturno-umjetnički program, koncerte, predstave i nastupe dječjih zborova na pozornici na otvorenom. Na lijepo osmišljenom Trgu, dijelom uređenom u rustikalnom stilu, bit će postavljeni štandovi, drvene kućice s biranom ugostiteljskom ponudom s naglaskom na autohtone i tipične božićne specijalitete, peći na drva, ali i grijani šator. Mališane će najviše razveseliti Kućica Djeda Božićnjaka, koja će biti smještena u Božićnoj šumi, kamo će svako poslijepodne dolaziti Djed Božićnjak s vrećom punom slatkiša. Organizatori su odlučili oživiti adventski tjedan, kada velik broj ljudi za blagdane dolazi kući. Vjeruju da će sve do Silvestrova uživati u bogatom programu, u ambijentu kao stvorenom za druženje s prijateljima ili upoznavanje novih dragih osoba. I prisjetiti se onog najvažnijeg - vrijednosti Božića.

Elvis Špurga, iz Udruge Urban fest, kaže da će kao organizatori dati sve od sebe kako bi Županjcima na najbolji način dočarali duh Božića.

- Županjska zimska bajka prošle je godine prvi put organizirana i uspjela je na ulice Županje izvući sve generacije, od najmlađih do najstarijih, a svi su oni mogli pronaći nešto za sebe, u zaista raznovrsnom programu. Odlično je prihvaćena među građanima i vrlo posjećena, što nam je u konačnici i bio cilj – potaknuti ljude da sa svojim najmilijima iziđu na središnji županjski trg. I da se druže, uživaju i opuste uz raznovrstan program dnevnih i večernjih događaja i šaroliku ponudu tradicionalnih božićnih specijaliteta. Vjerujemo da će tako biti i ove godine, ako ne i bolje - poručuje Špurga. M.Lešić Omerović

KONCERT OPĆE OPASNOSTI

Pravi blagdanski spektakl u petak, 22. prosinca, priredit će Opća opasnost, koja će već tradicionalno za kraj godine, kao zahvalu svome gradu i sugrađanima na podršci, Županji darovati veliki Božićni rock koncert. Jer svirka u svome gradu ipak je nešto posebno, u Županji je, kažu dečki iz benda, srce veće i jače kuca. Grad će na Trgu kralja Tomislava organizirati doček Nove godine na otvorenom uz lokalne glazbene snage i vatromet, koji će Županjce uvesti u 2018. godinu.

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike