Sport
HNS-OVO OBEĆANJE

Travnjak Cibalije prvi u obnovu, ali ne prije ljeta
Objavljeno 17. studenog, 2017.

Na stadionu Cibalije odigrat će se finale nogometnog Kupa Hrvatske za sezonu 2017./2018. Taj je događaj pobudio veliko zanimanje javnosti. Zahtijeva odličnu atmosferu bez obzira na to tko bude igrao finale. Sasvim je izvjesno da za taj događaj stadion Cibalije zahtijeva dodatno uređenje. Iz Hrvatskog nogometnog saveza najavili su projekt obnove travnjaka na šest nogometnih igrališta. S obzirom na to da se na kraju godine taj veliki susret pod okriljem HNS-a igra u Vinkovcima, očekuje se kako će u obnovu među prvima i vinkovački travnjak.

No radovi će ipak malo pričekati.

- Naš predsjednik Tomo Bobek upravo je zbog toga pitanja boravio u HNS-u. Zbog tehničkih razloga taj zahvat nije moguć prije finala Kupa, ali će Cibalia biti prva na čijem će travnjaku krenuti rekonstrukcija. Koliko sam upućen, posao je opsežan i trajat će sigurno mjesec dana, a započet bi trebao odmah nakon završetka sezone, u ljetnim mjesecima stanke - rekao nam je direktor Cibalije Ivan Kasić.

Što bi sadržavali konkretni radovi?

- U HNS-u je želja da svi stadionu u Hrvatskoj dobiju travnjak koji će dijelom biti od prirodne, a dijelom od umjetne trave. Prije toga će se drenirati teren i postaviti automatsko zalijevanje iz travnjaka.

Hoće li do finala Kupa ići bar u kozmetičke radove - uređenje stadiona, tribina, loža, promjene dotrajalih sjedala?

- Imamo obećanja od HNS-a i od našeg župana Bože Galića da ćemo oko tog pitanja također nešto učiniti. Želimo našim gostima i svim gledateljima omogućiti što bolju komociju. U pripremi je rješenje na koji ćemo način urediti stadion za ovu utakmicu kako bi bio što ljepši i ugodniji - zaključio je direktor Cibalije Ivan Kasić. A. Grgić

Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike