Sport
OSIJEK KELME

Izlazak iz krize traže protiv drugog na tablici
Objavljeno 17. studenog, 2017.

Osijek Kelme opet je kod kuće. Nakon dva vezana gostovanja, u Zagrebu i Šibeniku, osječka momčad će izlaz iz rezultatske krize u koju je upala tražiti na svom parketu protiv drugoplasirane momčadi prvenstva Novog vremena Apfel iz Makarske. Nije baš neki izbor suparnika za vađenje, ali raspored prvenstva ne ispunjava želje, a za momčad Marina Smoje baš je brutalan u sljedeća četiri kola. Protiv Makarana Duvančić i prijatelji otvaraju seriju najtežih mogućih prvenstvenih utakmica, a nakon tri uzastopna poraza sigurno nisu u idealnom psihološkom stanju. Baš zbog toga eventualni večerašnji trijumf bio bi im važan s nekoliko aspekata. Gosti su favoriti, tu dvojbe nema, međutim, dosadašnji dio sezone pokazao je kako nitko u ligi nije nedodirljiv.

- Male su razlike u kvaliteti, pa u većini susreta o pobjedniku odlučuju detalji. Najbolji dokaz toga je baš način na koji smo izgubili posljednje tri utakmice. Nismo nadigrani, nismo bili uopće loši, ali uvijek bi ključne stvari otišle na stranu suparnika. Ili su nas zaustavljale vratnice (Alumnus i Uspinjača), ili izrazito loš dan vratara (Crnica) - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

I baš ta priča o vratarima glavna je tema uoči večerašnje utakmice. Naime, prvi vratar Željko Konrad dobio je u Šibeniku treću javnu opomenu, pa će prvoligaški debi od prve minute imati mladi i perspektivni Dino Živković.

- To će biti jedan od dva važna faktora u toj utakmici. Živković je dobar potencijal, ali je neiskusan i zato mu momčad mora dati podršku. Kod mladih vratara je najvažnije na koji način otvore utakmicu. Imamo mi i iskusnijeg Kristijana Lukendu, ali on se tek oporavio od teške ozljede - kaže Smoje.

Ima Osijek Kelme prijavljenog i četvrtog vratara, Borisa Bolšeca, koji ne trenira s momčadi, ali ga je Smoje prošle saezone već bio koristio, no i on je ozlijeđen. To vratarsko pitanje nije jedina Smojina briga. Druga se odnosi na suparnika, koji je vrlo jak.

- Oni su definitivno najagresivnija momčad lige i morat ćemo se nositi s tom spoznajom. Imam neke ideje kako izbjeći tu njihovu agresiju. Pitanje je samo koliko ćemo biti uspješni na terenu u provedbi tih ideja. To je drugi važan detalj vezan uz tu utakmicu. Vjerujem kako smo u stanju svladati Makarane i prekinuti taj niz negativnih rezultata u kojem se nalazimo - zaključuje Smoje.

Večerašnji susret Osijek Kelme - Novo vrijeme Makarska u dvorani Zrinjevac počinje u 20 sati.

Dalibor KELER
PAROVI 7. KOLA

U 7. kolu Prve hrvatske malonogometne lige igraju: Osijek Kelme - Novo vrijeme Apfel (Makarska), Square (Dubrovnik) - Brod 035, Albona Potpićan 98 - Futsal Dinamo (Zagreb), Alumnus (Zagreb) - Nacional Zagreb, Uspinjača (Zagreb) - Split Tommy, Vrgorac - Crnica (Šibenik).

Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike