Mozaik
AKCIJA VATROGASACA U ARGENTINI

Srušili zid zbog žene teške 490 kilograma
Objavljeno 16. studenog, 2017.

Mlada žena koju su argentinski mediji predstavili kao Isabellu oduvijek je imala problema s prekomjernom težinom. Zbog toga je bila metom podsmijeha vršnjaka u školi, a kada je oboljela od depresije, kile su se jednostavno počele gomilati do nezamislive težine - 490 kilograma!

Kako gotovo mjesec dana Isabella nije jela krutu hranu, njezina rođakinja Carmen odlučila je pozvati Hitnu pomoć. Liječnica je ocijenila da je nužna hospitalizacija, no nepokretnu 31-godišnjakinju nije bilo moguće iznijeti iz kuće u gradu Rosariju. U pomoć su pozvani vatrogasci, koji su srušili vanjski zid kako bi Isabellu s krevetom, s pomoću kamiona, odvezli u bolnicu. Isabelle već godinama nema radosti življenja, iznimno je nesretna. Neki dijelovi njezina tijela potpuno su bez osjeta, a zbog ekstremne debljine na nogama su joj se pojavile izrasline.

- Oduvijek sam pretila. Zbog diskriminacije kojoj sam bila izložena napustila sam školu. Poslije sam nastavila školovanje kako bih postala netko. No danas se to čini nemogućim - rekla je novinarima. Isabella je prije osam godina težila 130 kilograma, no nakon očeve smrti pala je u depresiju. “Želim se liječiti, izliječiti i živjeti”, rekla je prije nego što su je vatrogasci odvezli u lokalnu bolnicu u Rosariju.

Liječnici su izjavili da striktnom kontroliranom prehranom i ugradnjom želučanih premosnica namjeravaju u prvom koraku smanjiti Isabellinu težinu za 200 kilograma.M.Bu./H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike