Osijek
KONSTITUIRAN STUDENTSKI ZBOR

Ćurčić: Zajedno ćemo biti nositelji promjena
Objavljeno 17. studenog, 2017.

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku u četvrtak su, u nazočnosti rektora Vlade Guberca i prorektora za nastavu i studente Dražana Kozaka, izabrani novi studentski predstavnici. Nakon podnošenja izvještaja o radu Studenskog zbora za akademsku godinu 2016./2017. te predlaganja plana i programa rada za razdoblje 2017. – 2019. za predsjednika Studenskog zbora jednoglasno je izabran Stjepan Ćurčić, student Ekonomskog fakulteta.- Sve studente pozivam da nam se jave sa svojim prijedlozima, kritikama, problemima, ali i inicijativama. Zajedno ćemo biti nositelji promjena - rekao je Ćurčić.

Osim predsjednika, na mandatno razdoblje od dvije godine izabrani su i potpredsjednici, i to: zamjenik predsjednika Vinko Vidmar (Umjetnička akademija), potpredsjednik za nastavu i studente Matija Fenrich (Medicinski fakultet), potpredsjednik za projekte i međunarodnu suradnju Ivan Šarić (Poljoprivredni fakultet) i potpredsjednica za marketing i odnose s medijima Tamara Jakšić (Ekonomski fakultet). Uz predsjednika Zbora, u Senat Sveučilišta kao predstavnici studenata imenovani su Ana Petrović i Magdalena Kraljičak. Aktualnu Skupštinu Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku čini ukupno 29 studenata, od čega je 18 predstavnika studentskih zborova sastavnica te 11 studenata koji su izabrani sa sveučilišnih lista.

- Kao studentske predstavnike i glas 18.000 studenata očekujem od vas ozbiljnost i odgovornost u radu u mandatu na koji ste izabrani, kao i brojne konstruktivne prijedloge koji će za cilj imati unaprjeđivanje studiranja na Sveučilištu. Budite glasni, ali konstruktivni - poručio je rektor Guberac. J. Pejaković

Aktualnu Skupštinu Studentskog zbora osječkog Sveučilišta čini 29 studenata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana