Osijek
VOLONTIRANJE I TRENING MLADIH

“Pozitivni i sretni” bili u Latviji
Objavljeno 17. studenog, 2017.

Udruga Pozitivni i sretni Čepin sudjelovala je kao partner udruzi “Liepājas Jaunie Vanagi” iz grada Liepaje u Latviji na treningu za radnike s mladima i djecom.

Tema je, kaže Marijan Jovičić, predsjednik čepinske udruge, bila volontiranje mladih diljem Europe i društvena inkluzija.

- Projekt je financiran iz programa Erasmus +. Učili smo neformalne načine edukacije kroz razne aktivnosti. Vrlo poučno i zanimljivo. Bio je to skup ljudi iz različitih zemalja s istim ciljem - unaprjeđivanjem kvalitete života u svojim sredinama, ali i u Europi kao cjelini. Bilo je to poticanje multikulturalnosti i prihvaćanje različitosti te jačanje osjećaja zajedništva u Europi - kaže Marijan Jovičić.

Dodaje da su posjetili stambenu zajednicu slijepih, gdje im je pokazano kojim se sve radionicama bave štićenici te kako se koriste Brailleevim pismom.

- Posjetili smo i održali aktivnosti s djecom iz internata za djecu s problemima u ponašanju, u vrtiću i u ustanovi za djecu s posebnim potrebama. Divno i poučno iskustvo u lijepoj Latviji - ustvrdio je Marijan Jovičić. D.P.

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana