Regija
OD PONEDJELJKA NA NOVOJ ADRESI

Prekršajni sud useljava u zgradu Općinskog
Objavljeno 17. studenog, 2017.

ŽUPANJA - Prekršajni sud od sljedećeg će tjedna biti na novoj adresi, preselit će u zgradu Općinskog suda u Velikom kraju. Pojašnjenje smo dobili od Ankice Sabo, glasnogovornice Prekršajnog suda u Vukovaru, kojemu je nakon provedene reorganizacije pripojen i Općinski sud u Županji.

- Predsjednica Prekršajnog suda u Vukovaru Nada Mišić u nekoliko je navrata od Ministarstva pravosuđa tražila raspoređivanje službenika Pravosudne policije u Stalnim službama ovoga suda u Županji i Vinkovcima radi provođenja mjera osiguranja. Između ostaloga, kao djelomično rješenje predložila je preseljenje Stalne službe u Županji, u zgradu Općinskog suda u Županji, budući da raspolažu dovoljnim brojem prostorija. Prostor bi bio adekvatan, a na poslovima osiguranja raspoređen je službenik pravosudne policije - pojasnila je Sabo.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković krajem rujna donio je Odluku prema kojoj Prekršajni sud u Vukovaru, Stalna služba u Županji napušta poslovni prostor u vlasništvu Županije u Strossmayerovoj 18 i seli na kat zgrade u Velikom kraju 48, koju koristi Općinski sud u Vukovaru, Stalna služba u Županji. Njome upravlja Općinski sud u Vukovaru, zgrada je u vlasništvu Ministarstva pravosuđa RH. Preseljenje je, napominje Sabo, određeno za ponedjeljak, 20. studenoga, a osigurana je stručna potpora za preseljenje mrežne opreme i računala. Inače, u Prekršajnom sudu u Vukovaru, Stalnoj službi u Županji rade tri suca, sedam službenika, od kojih je jedan sudski savjetnik, te jedan namještenik.M.L.O.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike