Regija
OD PONEDJELJKA NA NOVOJ ADRESI

Prekršajni sud useljava u zgradu Općinskog
Objavljeno 17. studenog, 2017.

ŽUPANJA - Prekršajni sud od sljedećeg će tjedna biti na novoj adresi, preselit će u zgradu Općinskog suda u Velikom kraju. Pojašnjenje smo dobili od Ankice Sabo, glasnogovornice Prekršajnog suda u Vukovaru, kojemu je nakon provedene reorganizacije pripojen i Općinski sud u Županji.

- Predsjednica Prekršajnog suda u Vukovaru Nada Mišić u nekoliko je navrata od Ministarstva pravosuđa tražila raspoređivanje službenika Pravosudne policije u Stalnim službama ovoga suda u Županji i Vinkovcima radi provođenja mjera osiguranja. Između ostaloga, kao djelomično rješenje predložila je preseljenje Stalne službe u Županji, u zgradu Općinskog suda u Županji, budući da raspolažu dovoljnim brojem prostorija. Prostor bi bio adekvatan, a na poslovima osiguranja raspoređen je službenik pravosudne policije - pojasnila je Sabo.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković krajem rujna donio je Odluku prema kojoj Prekršajni sud u Vukovaru, Stalna služba u Županji napušta poslovni prostor u vlasništvu Županije u Strossmayerovoj 18 i seli na kat zgrade u Velikom kraju 48, koju koristi Općinski sud u Vukovaru, Stalna služba u Županji. Njome upravlja Općinski sud u Vukovaru, zgrada je u vlasništvu Ministarstva pravosuđa RH. Preseljenje je, napominje Sabo, određeno za ponedjeljak, 20. studenoga, a osigurana je stručna potpora za preseljenje mrežne opreme i računala. Inače, u Prekršajnom sudu u Vukovaru, Stalnoj službi u Županji rade tri suca, sedam službenika, od kojih je jedan sudski savjetnik, te jedan namještenik.M.L.O.

Možda ste propustili...

SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Obilježen Dan općine Popovac

OBILJEŽEN NACIONALNI DAN UDOMITELJSTVA

Predstava o udomiteljskom životu

DANI PODUNAVSKIH HRVATA I BEĆARAC U BARANJI

Zvonko Bogdan, dobra vina i tisto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUPALIŠNA JE SEZONA PRED VRATIMA

Baranjski će se bazeni otvoriti polovinom lipnja, nudit će brojne sadržaje

2

DANI PODUNAVSKIH HRVATA I BEĆARAC U BARANJI

Zvonko Bogdan, dobra vina i tisto

3

U PETAK PROMOCIJA SLUŽBENE HIMNE VATRENIH

Županja - kolijevka nogometa uvodi Hrvatsku u Euro 2024.