Mozaik
SERIJA “PEAKY BLINDERS”

Krenula nova sezona
Objavljeno 17. studenog, 2017.

“Peaky Blinders“ trenutačno je najpoznatiji proizvod BBC-ja na svijetu, a svi su uzbuđeni zbog početka 4. sezone. Snimana u Liverpoolu i Manchesteru, serija prikazuje Birmingham nedugo nakon završetka Prvog svetskog rata, a bez namere da se umiljava gledaocu industrijska i rustična scenografija ubrzo postaje i neobično glamurozna.

- Amerikanci su sretni kad priču s ulice pretvore u mitologiju. Britanci to do sada nisu radili - kaže Steven Night, kreator serije.

- Željeli smo napraviti seriju koja će prikazati i radničku klasu, a to nije uvijek glamurozno. Uspjeli smo ući u ring s velikim projektima, s daleko manjim budžetom - kaže Cillian Murphy, koji glumi u seriji. Svi koji su gledali seriju složit će se da je rijetka epizoda u kojoj neko ne bude pretučen ili upucan. Ali, ni to nije fokus serije, niti je nasilje nametljivo.

- Tuče nisu koreografija u kojoj mi trebamo izgledati kao mačo muškarci. Kad se tuku likovi su ružni, krvavi i užasni. To su posljedice njihovog života - kaže Murphy. U četvrtoj sezoni serije “Peaky Blinders“ očekuju se gostovanja velikih imena: Toma Hardyja, Aidena Gilliana te Adriena Brodyja, koji će glumiti mafijaškog šefa koji dolazi čak iz New Yorka da ubije pripadnike klana Shelby. Iako je serija postavljena u 1920-e, prati ju moderna glazba, a do sada smo čuli pjesme: Radioheada, PJ Harvey, Davida Bowieja, Iggyja Popa... Seriju osim na BBC-ju možete gledati i na Netflixu. T.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike