Novosti
PREDSJEDNICA PODIJELILA ODLIKOVANJA

Marijan Gubina odlikovan Redom hrvatskog pletera
Objavljeno 15. studenog, 2017.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u srijedu odlikovanja i priznanja sportašima, znanstvenicima i kulturnim djelatnicima za njihov doprinos u različitim područjima društvenih djelatnosti.

Među odlikovanima je i osječki humanitarac Marijan Gubina, koji je široj javnosti postao poznat kao autor knjige “260 dana”, a u kojoj je iznio osobno svjedočanstvo o proživljenim ratnim strahotama zatočeništva u srpskom logoru. Gubina je odlikovan Redom hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu RH i dobrobiti njezinih građana. Uz brojne međunarodna i domaća priznanja koja je primio proteklih godina, za Gubinu je to kruna u mnoštvu potvrda njegova doprinosa razvoju naprednog, socijalno osviještenog i tolerantnog društva. Marijan Gubina zaslužan je i za provedbu brojnih projekata u udruzi Auxilium, kojom je donedavno predsjedao te je začetnik niza humanitarnih akcija.

Predsjednica je na svečanosti, među ostalima, odlikovala i svjetsku prvakinju u bacanju diska Sandru Perković, bacača kugle Stipu Žunića, hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju, Gradski muzej Vukovara i klapu Intrade. D.Pav.