Crna kronika
PAKRAC: 78-GODIŠNJAKINJA KRITIČNO

U eksploziji plina teško stradala žena
Objavljeno 15. studenog, 2017.

PAKRAC

Sedamdesetosmogodišnja žena teško je ozlijeđena u eksploziji plina u srijedu oko 7.40 u Ulici 30. svibnja u Pakracu. Prema dostupnim podacima, nakon eksplozije u kući je izbio manji požar, a susjedi su pronašli teško ozlijeđenu ženu kako leži pokraj ulaznih stepenica u kuću. Pozvana je Hitna pomoć, a pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pakrac vrlo brzo su stigli do kuće, iz koje je izlazila manja količina dima. Pozvani su i djelatnici Pakrac Plina, koji su zatvorili dotok plina, a ubrzo je stigla i policija.

Žena je s opeklinama opasnim za život iz pakračke bolnice prevezena u Centar za opekline u Draškovićevoj ulici u Zagrebu. Unesrećenoj ženi prvi je u pomoć priskočio susjed Damir Bartoluzzi, koji je vidio susjedu kako leži na travi ispred kuće. Potrčao joj je u pomoć i vidio da joj je odjeća izgorjela, a ona je bila sva crna. Iako je micala rukama, nije ništa govorila. Susjed je nakratko otrčao u svoju kuću te se vratio s dekom i pokrio 78-godišnjakinju.

Bartoluzzi pretpostavlja da je žena htjela zapaliti plin u peći, no da se prostorija u kojoj je to učinila napunila plinom te da je zato došlo do eksplozije. U kući je 78-godišnjakinja živjela sama. Promet Ulicom 30. svibnja bio je prekinut do dovršetka očevida.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike