Novosti
DOPRINOS U DRUŠTVENIM DJELATNOSTIMA

Odlikovani vaterpolisti, Sandra Perković, Žunić...
Objavljeno 16. studenog, 2017.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u srijedu odlikovanja i priznanja brojnim sportašima, znanstvenicima i kulturnim djelatnicima za njihov doprinos na različitim poljima društvenih djelatnosti. Govoreći o sportašima koji su dobili odlikovanja, predsjednica Hrvatske istaknula je da nije floskula kada o našim sportašima govorimo kao o veleposlanicima naše domovine.

Tako je Sandra Perković, koja je osvojila zlato u bacanju diska na ovogodšnjem SP-u u Londonu, odlikovana Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, a brončani u bacanju kugle Stipe Žunić Redom hrvatskog pletera. Članovi hrvatske vaterpolske reprezentacije, koja je bila zlatna na SP-u u Budimpešti, odlikovani su Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara i Redom hrvatskog pletera, dok je vaterpolski izbornik Ivica Tucak dobio Red kneza Branimira s ogrlicom.

Odlikujući Poveljom Republike Hrvatske Gradski muzej Vukovara, Zavičajni muzej Konavala i Gradsku knjižnicu Ivana Gorana Kovačića u Karlovcu, predsjednica Republike istaknula je: “Te je ustanove među prvima zahvatio ratni vihor razaranja, a u spašavanju nacionalnog blaga njihovi djelatnici su se djelima velike građanske hrabrosti suočili s nezamislivim razmjerima destrukcije i kulturocida.” Zadarska klapa Intrade dobila je Povelju Republike Hrvatske za promociju klapskog pjevanja.

U ime nagrađenih zahvalila je olimpijska i svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković. H