Novosti
NEOČEKIVANI OBRAT U IZBORNOJ KAMPANJI

Škorić odustao od borbe za mjesto šefa osječkog HDZ-a
Objavljeno 15. studenog, 2017.

Iako se smatralo kako je već riješeno da u utrku za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Osijeka ulazi veteran osječkog HDZ-a i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, u utorak je objavljeno da on odustaje od te kandidature. Odustanak od borbe za tu funkciju objasnio je nespojivošću s obvezama u Hrvatskim cestama, a istodobno je obznanjeno i kako će umjesto njega kandidat biti mladi Ivan Radić. Naime, Radić je samo godinu dana stariji od svog 29-godišnjeg protukandidata Domagoja Mikulića, a iza sebe ima 10–mjesečni saborski mandat te funkciju povjerenika Gradskog ogranka HDZ-a tijekom 2015. No takva odluka zatekla je dio članstva osječkog HDZ-a jer je Radićev uspon u HDZ-u stao nakon afere u kojoj se doznalo da je Radić vlasnik privatne tvrtke u kojoj mjesecima ne isplaćuje plaće svojim djelatnicima.

- Riječ je o kaznenom djelu za koje se odgovara tri godine. Osim toga, poslije se pokazalo da je on plaće isplaćivao, ali na crno, odnosno radnicima na ruke, što znači da je oštetio državni proračun. To je afera koja će se o njemu povlačiti tijekom svakih izbora i uistinu ne mislim da je dobar izbor za prvog čovjeka osječkog HDZ-a - komentirao nam je jedan visokorangirani član HDZ-a.

U svom priopćenju Škorić kaže kako Radić ima njegovu punu podršku, a jedan je od glavnih u timu, uz Škorića i Radića, i Vlatko Kopić.

S druge strane, predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić jasnu i otvorenu podršku za predsjednika osječkog HDZ-a dao je Domagoju Mikuliću, koji je 9. lipnja ove godine ušao u Hrvatski sabor kao njegova zamjena. Taj 30–godišnji Osječanin s diplomom magistra agroekonomike radio je kao regionalni asistent zastupnika u Europskom parlamentu te je međunarodni tajnik Mladeži HDZ-a, a politička biografija mu za sada nije zaprljana ni jednom aferom. N.Z.E.

Možda ste propustili...