Osijek
RADIONICA O ODRŽIVOM GOSPODARENJU OTPADOM

Osijek kao pozitivan primjer
Objavljeno 16. studenog, 2017.

U Osijeku je jučer održana radionica o održivom gospodarenju otpadom u organizaciji Grada Osijeka i Udruge gradova. Obuka je namijenjena tijelima gradske vlasti i upravnim tijelima, ali i udrugama, mjesnim odborima, predstavnicima komunalnih društava te svim zainteresiranima za problem otpada, zaštite okoliša i prirode i očuvanje (zdrave) životne sredine.

Radionica je sadržavala dva aktualna i vrlo konkretna modula, od kojih je prvi posvećen zakonodavnom okviru i financiranju te precizira koje su obveze gradova u smislu gospodarenja otpadom, u skladu sa standardima i normama Europske unije te vrlo konkretno predstavlja načine i mogućnosti financiranja. Drugi se modul sastoji od prikaza koncepcija i rezultata najboljih praksi gradova u Hrvatskoj. Osijek je među jedinicama lokalne samouprave koji prednjače u razvrstavanju otpada na kućnom pragu, što je već ustaljena navika, te korištenju reciklažnog dvorišta.

U ime Grada Osijeka sudionike je pozdravila Ljiljana Belajdžić, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu, te Nives Kopajtich Škrlec i Sonja Polonio, u ime Udruge gradova. D. Kuštro

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike