Osijek
SKIJAŠKI PETAK U GRADSKOM VRTU

Predavanje alpinističke legende Stipe Božića
Objavljeno 16. studenog, 2017.

Za ljubitelje snijega i skijanja ni ove godine nema krize. Slavonija nije zimska meka, ali Slavonci su već počeli servisirati skije, aranžmani su posloženi, a s istoka Hrvatske put Austrije, Italije, Francuske, Slovenije..., najviše će se krenuti u tzv. skijaškom tjednu, točnije, u prvoj polovini siječnja u vrijeme zimskih školskih praznika.

Slavonci će uvertiru u skijaške radosti imati ovoga petka u dvorani Gradski vrt, gdje Zbor učitelja i trenera na snijegu Slavonije i Baranje, u suradnji s osječkim “Sportom za sve” te Školskim sportskim savezom grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, organizira vrlo zanimljiv dan.

- U povodu 20 godina od osnutka Zbora učitelja i trenera sportova na snijegu Slavonije i Baranje u dvorani Gradski vrt organiziramo redovnu godišnju skupštinu Hrvatskog zbora učitelja i trenera, a pripremili smo i niz zanimljivih programa, kao što su sajam rabljene skijaške opreme (od 17 sati), svoje novitete prezentirat će poznata tvrtka ELAN (18 sati), agencije će predstaviti ski-aražmane, a u goste nam dolazi hrvatska alpinistička legenda Stipe Božić te pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić - kazao je predsjednik Zbora učitelja i trenera na snijegu Slavonije i Baranje Damir Harangozo.

Sajam rabljene skijaške opreme bit će u holu Gradskog vrta, a na prvom katu dvorane učitelji i treneri imat će godišnju skupštinu, dok će od 18.30 sati Stipe Božić pričati o svojim dogodovštinama u osvajanju Himalaje, a Prizmić o iskustvima iz HGSS-a. Sva predavanja i prezentacije su otvoreni za građane, a Božićeve i Prizmićeve avanture svakako vrijedi poslušati iz prve ruke.

Školski sportski savez Grada Osijeka te onaj Osječko-baranjske županije uključili su se u “Skijaški petak u Osijeku”, a upravo su ta dva saveza godinama veliki promicatelji sportova na snijegu. Kao i prethodnih godina, ŠSS grada Osijeka najmlađe Slavonce od 3. do 10. siječnja 2018. vodi u austrijski Gerlitzen gdje će mnoga djeca prvi put upoznati čari skijanja.

- Ne sjećam se da je ikada vladao takav interes za skijanje među najmlađima, pa su nam aranžmani gotovo rasprodani. Ovim putem pozivam ljude da dođu u petak u dvoranu Gradski vrt na sajam rabljene opreme, mogu mijenjati svoje stare stvari, mogu i povoljno kupovati, u svakom slučaju, tko god ide na skijanje, sigurno će naći nešto za sebe - poručila je Sanda Gašić, tajnica Školskog športskog saveza Grada Osijeka. I. Liović

Ivana LIOVIĆ

Sajam rabljene skijaške opreme bit će u holu dvorane Gradski vrt od 17 sati

Možda ste propustili...

2. KONGRES HRVATSKOG DRUŠTVA ZA BUBREG OKUPIO 250 NEFROLOGA

Kroničnu bubrežnu bolest ima 12 % populacije u RH, a mnogi ne znaju da su bolesni

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana