Osijek
PODUZETNIČKI INKUBATOR BIOS

Hardverski laboratorij za potporu srednjim i malim poduzetnicima
Objavljeno 16. studenog, 2017.

Rekonstrukcija poduzetničko poslovne infrastrukture i povećanje broja usluga poduzetnicima u Osječko-baranjskoj županiji u svrhu razvoja malog i srednjeg poduzetništva, otvaranja novih radnih mjesta te privlačenje investicija opći je cilj projekta “Rekonstrukcija i opremanje hardverskog laboratorija Poduzetničkog inkubatora BIOS-a”.

Specifični je cilj projekta unaprjeđenje lokalnog sustava poduzetničke potpore i pružanje dodatnih usluga malim i srednjim poduzetnicima kroz rekonstrukciju i opremanje hardverskog laboratorija u BIOS-u.

Vrijeme je provedbe projekta od 1. listopada ove godine do 31. ožujka 2019. i njegova je ukupna vrijednost 6.169.886,42 kn. Projektom će se rekonstruirati pet poslovnih prostora u C-objektu Inkubatora, pri čemu će jedan prostor biti opremljen hardverskom opremom. Hardverski će laboratorij biti opremljen s više od 30 strojeva potrebnih za razvoj visokotehnoloških proizvoda kao što su 3D printeri i skeneri, moderni CNC strojevi i drugim.

Elementi su projekta rekonstrukcija zgrade hardverskog laboratorija, opermanje hardverskog laboratorija i edukacija za rad s novim strojevima, promidžba i vidljivost te upravljanje projektom i administracija. Partner je Grad Osijek, a suradnici na projektu su Centar za poduzetništvo, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija te Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje.

Na uvodnoj konferenciji u srijedu sudjelovali su i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš te predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, koji su istaknuli kako rado podupiru razvoj malog i srednjeg poduzetništva u gradu i županiji. A. Andrejek

Laboratorij će biti opremljen s više od 30 strojeva potrebnih za razvoj visokotehnoloških proizvoda

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike