Regija
KOMPJUTORSKA DAKTILOGRAFIJA

Slavonci najbolji
Objavljeno 16. studenog, 2017.

VINKOVCI

U sklopu 40. međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber, u Zagrebu je održana tradicionalna manifestacija 39. Dan tipkovnice - Državno prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji, u organizaciji Hrvatskog stenografskog društva i u njegovu informatičkom kabinetu. Prijavilo se ukupno 35 natjecatelja, od kojih devetero u skupini vrhunskih profesionalnih daktilografa iz Zagreba, Čakovca, Ivankova i Donje Lomnice, 26 srednjoškolaca, podijeljenih u dvije dobne skupine (do 16 godina i od 17 do 20 godina), iz Upravne škole Zagreb, Gospodarske škole Varaždin, Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik, Srednje škole Koprivnica, Ekonomske škole Požega, Ekonomske škole Pula, Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci, Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača i Srednje škole Vela Luka, te mladi predstavnici Hrvatskog stenografskog društva, kao i osmero natjecatelja u disciplini pisanja po diktatu (Audio Transcription). U skupini od 17 do 20 godina, u disciplini 10-minutnog online prijepisa, prvo mjesto osvojio je predstavnik Hrvatskog stenografskog društva Stjepan Puškarić iz Ivankova, s rezultatom od 467,3 netoznaka u minuti, drugo mjesto zauzeo je Šimun Džalto, učenik Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca Vinkovci (452,0), a treće Erika Jurković, učenica Upravne škole Zagreb (326,8).

U skupini natjecatelja do 16 godina, također u disciplini 10-minutnog online prijepisa teksta, prvo mjesto zauzeo je Patrik Pavelić, učenik Ekonomske škole Požega (377,0), drugo Dorian Lazarus, učenik Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača (320,2), a treće Robert Hranilović, učenik Upravne škole Zagreb (294,3).

U disciplini pisanja po diktatu (Audio Transcription) nastupilo je šestero natjecatelja koji su u svom prethodnom natjecanju u prijepisu ostvarili minimalan uvjet od 300 netoznakova u minuti. Prvo mjesto osvojila je Andrea Wawrzynek s rezultatom od 454,4 netoznaka u minuti, drugo Stjepan Džalto iz Ivankova (415,0), a treće Šimun Džalto iz Ivankova (372,0). M.K.

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike