Mozaik
U ČAST OLIMPIJKE IBTIHAJ MUHAMMAD

Izrađena prva Barbie lutka s hidžabom
Objavljeno 15. studenog, 2017.

Američka olimpijka Ibtihaj Muhammad poslužila je kao nadahnuće za novu lutku Barbie, prvu koja će nositi hidžab, izvijestio je brand Mitel na Twitteru. Tridesetogodišnjakinja iz New Jerseya, prva američka olimpijka, i uopće prva sportašica koja se natjecala s hidžabom, prošle je godine osvojila brončanu medalju u ženskom mačevanju. U Riju je debitirala u ekipi SAD-a na Olimpijskim igrama. Onamo je otišla kao američka muslimanka, želeći svima pokazati da se može natjecati u jednom elitnom sportu. Lutka Barbie izrađena je u njezinu čast i prva je Barbi s hidžabom u povijesti.

Lutka je predstavljena u ponedjeljak na Glamour Women of the Year summitu. Muhammad je bila gošća programa Barbie "Sheroes" u kojemu se odaje priznanje inovatorima i pionirima. Zahvalila je Matelu, izrađivaču lutaka Barbie što ju je uključio u program "Sheroes". Osim hidžaba, lutka izrađena po uzoru na olimpijku u mačevanju nosi odijelo za mačevanje, obuću Nike, kacigu i mač.

- Barbie ne slavi Ibtihaj zbog njezina sudjelovanja na Olimpijskim igrama, nego zbog onoga što ju razlikuje od drugih. Ona je nadahnuće brojnim djevojkama koje se nikada nisu vidjele kao osobe koje su u stanju osvojiti neko priznanje, no ova će ih lutka podsjetiti da je sve moguće", kazao je Sejal Shah Miller, potpredsjednik marketinga za Barbie, dodavši da će lutka na tržištu biti dostupna dogodine u jesen.H

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike