Osijek
GROBLJANSKA ULICA I DALJE BEZ ASFALTA

Radovi na komunalnoj infrastrukturi diktirali su gradnju prometnica
Objavljeno 15. studenog, 2017.

Stanari Grobljanske ulice u Briješću već 20 godina čekaju da se ta tucanička cesta asfaltira. Kad god vozilo prođe ulicom diže se prašina, a svakom kišom stvara se blato i zadržava se voda. Osim toga, i njima samima otežano se kretati automobilima po šljunku.

S pravom se pitaju jesu li ih iz Grada zaboravili, s obzirom na to da se asfaltiraju nove ulice u okolici Livane u kojima uopće nema kuća, a samo zato da bi lakše prodali zemljišta.

- Nevjerojatno mi je da u takvoj civilizaciji nemamo asfalt punih 20 godina. Provedena je kanalizacija, ali to nisu dobro nasuli pa je sve propalo i ostale su rupe koje ponovno svatko sebi mora nasipati. Ma, ima tu više od jednog problema - priča nam Briješćanin Zlatko Radonjić.

Kontaktirali smo pročelnicu Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo Ljiljanu Belajdžić, koja je za naš list potvrdila da Grobljansku ulicu u Briješću, kao i Ulicu jorgovana, Zelenu i Tihu ulicu, Grad Osijek redovito održava kao tucaničke ceste.

- Izgradnja komunalne infrastrukture u navedenim je ulicama planirana po završetku gradnje sustava odvodnje na području Briješća koja je realizirana kao jedna od komponenti EU infrastrukturnog projekta poboljšanja odvodnje na području Grada proteklih nekoliko godina (“Projekt Osijek”). Budući da su radovi na sustavu odvodnje završeni, stvoreni su preduvjeti za gradnju prometnih i pješačkih površina, sustava oborinske odvodnje i ostale komunalne infrastrukture - kazala nam je Belajdžić.

Trenutačno se izvode radovi u Zelenoj ulici u dužini od 160 metara, ukupne vrijednosti 1.360.135,84 kune. Radovi, koji su počeli početkom ovog mjeseca planiraju se izvesti u roku od 100 radnih dana.

Projekt je izradio Građevinski fakultet osječkog Sveučilišta, izvođač je Osijek-Koteks, a stručni nadzor provodi Zavod za urbanizam. “U idućem razdoblju dinamikom priključenja na infrastrukturu uslijedit će i gradnja drugih ulica”, zaključila je Belajdžić. A. Andrejek

Možda ste propustili...

DRAGICA PAVLOVIĆ, NOVA GLAVNA SESTRA DOMA ZDRAVLJA OSIJEK

Magistra sestrinstva koja će doktorirati na istraživanju o dojenju

PROJEKT "OSIJEK TO GOO"

Uvode građanski odgoj i obrazovanje