Osijek
DAN OSNOVNE ŠKOLE “AUGUST ŠENOA”

Za rođendan škole učenici
postali glumci, detektivi, ekolozi...
Objavljeno 14. studenog, 2017.
- Za sljedeću, 50. obljetnicu škole namjeravamo imati obnovljenu informatičku učionicu - kaže ravnatelj Ćosić

OŠ “August Šenoa” 49. je rođendan proslavila nizom aktivnosti za sve svoje učenike i nastavnike pod zajedničkim nazivom “Svijet je lopta šarena”. Učionice su postale mjesta zabave i kreativnosti, a u svaka od njih ugostila je neku radionicu.

Učenici su pjevali i plesali, svirali bubnjeve, izrađivali lopte i vježbali žongliranje, šifrirali i dešifrirali poruke, debatama na engleskom jeziku pripremali se za srednju školu, učili o postanku Zemlje koristeći se računalima, slušali bajke, igrali različite društvene igre, učili o izradi čokolade i ukrasa od slanog tijesta, a da i matematika može biti zabavna, uvjerili smo se na radionici “Plesom do matematike”, koja je oduševila četvrtaše. Na sam Dan škole stigla su i mikroračunala, dar svim petašima od Grada Osijeka, pa je taj dan za sve djelatnike i učenike škole bio posebno svečan i radostan, rekao nam je ravnatelj Krešimir Ćosić.

- Za sljedeću, 50. obljetnicu škole namjeravamo imati obnovljenu informatičku učionicu, za što se već sada pripremamo. Već dvije godine imamo e-dnevnike, koje smo sami financirali. Inače smo poznati po našim ekoprojektima, zahvaljujući vrijednim djelatnicima škole - kaže ravnatelj Ćosić. Škola je prošle godine dobila dijamantni status ekoškole. Ondje se redovito održavaju edukativne ekoradionice o kompostiranju, ekološkom zbrinjavanju i razvrstavanju otpada, ekouzgoju voća i povrća, a škola ima i svoj ekovrt sa začinskim biljem i povrćem.

Školu je na njezin rođendan posjetio gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je obišao sve radionice i družio se s osnovcima. Gradonačelnik je svjestan da iz godine u godinu naše škole imaju sve manje učenika, poglavito prvašića, što se može vidjeti i na primjeru OŠ “August Šenoa”, koja ove školske godine ima samo jedan prvi razred. Upravo zbog toga, rekao je, Gradu će uvijek jedan od prioriteta biti ulaganje u obrazovanje. Tako je Grad nedavno pokrenuo Centar izvrsnosti za darovite učenike i osiguravanje mikroračunala za sve osječke petaše.

- Bez ulaganja u škole nema razvoja zemlje i opstanka našeg stanovništva – poručio je gradonačelnik.

Jasenka PEJAKOVIĆ
Možda ste propustili...

“BALOTE” PUCALE PO ŠAVOVIMA

Bloger Krule tri sata izazivao salve smijeha

VELIKI USPJEH MESHPOINT TIMA

Pokazali da su među najboljima na svijetu

PROGRAM “ŽIVJETI ZDRAVO” U UČENIČKOM DOMU HRVATSKOG RADIŠE

U kvizu pokazali zavidno znanje o zdravoj prehrani