Osijek
DAN OSNOVNE ŠKOLE “AUGUST ŠENOA”

Za rođendan škole učenici
postali glumci, detektivi, ekolozi...
Objavljeno 14. studenog, 2017.
- Za sljedeću, 50. obljetnicu škole namjeravamo imati obnovljenu informatičku učionicu - kaže ravnatelj Ćosić

OŠ “August Šenoa” 49. je rođendan proslavila nizom aktivnosti za sve svoje učenike i nastavnike pod zajedničkim nazivom “Svijet je lopta šarena”. Učionice su postale mjesta zabave i kreativnosti, a u svaka od njih ugostila je neku radionicu.

Učenici su pjevali i plesali, svirali bubnjeve, izrađivali lopte i vježbali žongliranje, šifrirali i dešifrirali poruke, debatama na engleskom jeziku pripremali se za srednju školu, učili o postanku Zemlje koristeći se računalima, slušali bajke, igrali različite društvene igre, učili o izradi čokolade i ukrasa od slanog tijesta, a da i matematika može biti zabavna, uvjerili smo se na radionici “Plesom do matematike”, koja je oduševila četvrtaše. Na sam Dan škole stigla su i mikroračunala, dar svim petašima od Grada Osijeka, pa je taj dan za sve djelatnike i učenike škole bio posebno svečan i radostan, rekao nam je ravnatelj Krešimir Ćosić.

- Za sljedeću, 50. obljetnicu škole namjeravamo imati obnovljenu informatičku učionicu, za što se već sada pripremamo. Već dvije godine imamo e-dnevnike, koje smo sami financirali. Inače smo poznati po našim ekoprojektima, zahvaljujući vrijednim djelatnicima škole - kaže ravnatelj Ćosić. Škola je prošle godine dobila dijamantni status ekoškole. Ondje se redovito održavaju edukativne ekoradionice o kompostiranju, ekološkom zbrinjavanju i razvrstavanju otpada, ekouzgoju voća i povrća, a škola ima i svoj ekovrt sa začinskim biljem i povrćem.

Školu je na njezin rođendan posjetio gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je obišao sve radionice i družio se s osnovcima. Gradonačelnik je svjestan da iz godine u godinu naše škole imaju sve manje učenika, poglavito prvašića, što se može vidjeti i na primjeru OŠ “August Šenoa”, koja ove školske godine ima samo jedan prvi razred. Upravo zbog toga, rekao je, Gradu će uvijek jedan od prioriteta biti ulaganje u obrazovanje. Tako je Grad nedavno pokrenuo Centar izvrsnosti za darovite učenike i osiguravanje mikroračunala za sve osječke petaše.

- Bez ulaganja u škole nema razvoja zemlje i opstanka našeg stanovništva – poručio je gradonačelnik.

Jasenka PEJAKOVIĆ
Najčitanije iz rubrike