Sport
DRAŽEN PERNAR

Uvijek mi je bilo teško čuvati napadače Osijeka
Objavljeno 15. studenog, 2017.

Nekadašnji sportski direktor, a danas tehnički tajnik Cibalije Dražen Pernar, zajedno s Borisom Leutarom bio je kao igrač vinkovačkog kluba sudionik najvećeg broja utakmica između Cibalije i Osijeka. Nabrojili su čak 17 “el slavonica” u kojima je Pernar nastupio.

I sada kada pogleda atmosferu u svlačionici, sjeti se vremena uoči slavonskog derbija kada je bio aktivan igrač nogometa.

- Istina. Susret s Osijekom za mene je uvijek bio na razini velikih utakmica, zajedno s Dinamom, Hajdukom, a u posljednje vrijeme i Rijeke. Za tu utakmicu posebnih motivacijskih priprema nikada nije trebalo, to je utakmica u kojoj se daje maksimum, bez obzira na to tko se nalazio na kojem mjestu ljestvice. To je pokazala prošla naša međusobna utakmica, koju smo mi dobili u Vinkovcima i dugo smo bili jedina momčad koja je svladala Osijek. Također ni kvaliteta puno ne odlučuje u tim našim susretima, nego samo tko je bolje ušao u susret i odradio svih 90 minuta.

U svojoj nogometnoj karijeri Pernar je igrao u posljednjoj liniji. Zato pamti borbe s Osijekovim napadačima.

- Osijek je uvijek imao odlične napadače, koji su često završavali u još većim klubovima i ostvarili velike karijere. Uh, ne bih nabrajao protiv koga sam sve igrao, jer bih sigurno nekog zaboravio, pa bi se mogao naljutiti. Ali mogu reći da je, kad god sam igrao protiv Osijeka, uvijek bilo teško čuvati njegove napadače i nije bilo lako igrati. Uvijek je to zahtijevalo maksimalni angažman.

Trenutno se u klubu brine oko tehničkih poslova. Upućen je stoga u sva zbivanja oko momčadi.

- Što se tehničkog dijela tiče, sve se odvija prema planu i na zadovoljstvo svih u klubu. Ipak, što se momčadi tiče, tu imamo dosta problema. Nekoliko igrača neće moći nastupiti u Osijeku, a to su ponajprije vratar Brkić, pa napadač Štrkalj i vezni igrač Vojković, a ima ozlijeđenih i otprije, tako da ćemo put Osijeka u okrnjenom sastavu.

U ovom trenutku Cibalia je pretposljednja momčad lige, a Osijek drugi, odmah iza Dinama. Utakmica se igra u Osijeku, a sigurno je kako će Zekićevi igrači željeti uzvratiti Vinkovčanima za poraz u sedmom kolu od 2:1 u Vinkovcima.

- Kao i u svaku utakmicu, ući ćemo sa željom da ostanemo neporaženi. Maksimalno respektiramo svaku momčad, a Osijek pogotovo, jer se jako dobro zna kakve su kvalitete igrači Osijeka. Izuzetno mi je drago da Osijek raste iz dana u dan i da se klub diže sve više. Ipak, očekujem od naših igrača da daju svoj maksimum i uvjeren sam da će tako i biti da bidmo u Osijeku ostali neporaženi. Bod iz Osijeka jako bi nam puno značio jer imamo pet izuzetno teških utakmica do kraja polusezone, pa bi nam do stanke svaki osvojeni bod bio jako važan - zaključio je Dražen Pernar. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike