Sport
ŽNK OSIJEK

U sedam utakmica 101 pogodak
Objavljeno 14. studenog, 2017.

Nogometašice Osijeka dobile su vremena prebrojiti sve postignute pogotke, budući da je utakmica osmine finala Kupa Hrvatske protiv slavonskobrodske Viktorije na Mačkamami odgođena za proljeće. Do tada će zavidan učinak, izvjesno, biti značajnije popravljen nakon što su “zečice” u sedam utakmica ostvarile isto toliko pobjeda te postigle čak 101 pogodak. U šest su navrata to bile pobjede izražene dvoznamenkastim rezultatom, a samo se Agram u Zagrebu “provukao” s devet lopti u mreži. Taj “propust” štićenice trenerskog tandema Dejan Berger i Branko Perković obilno su naplatile u subotu u Goričanu gdje su iza leđa vratarke Trnave završile čak 24 lopte. Opet je najefikasniji bio napadački tandem Lorena Balić i Mateja Andrlić sa šest, odnosno pet postignutih pogodaka te su još više odmaknule konkurenciji na vrhu ligaških strijelaca. Pri čemu nema nezdravog rivaliteta među njima, jer si nesebično međusobno asistiraju.

- Za svaki sljedeći susret pronađemo dodatni motiv pa protivnice bivaju poražene dvoznamenkastim rezultatom. Ove nas je sezone posebice motivirala pojačana ekipa Splita koja, također, ima maksimalni učinak, ali uz značajno slabiju gol-razliku. No, mislim kako trenutačno više vrijedimo, što ćemo pokazati i u izravnom zaključnom jesenskom sučljavanju u Splitu. Budući da je kup susret s Brođankama, u međuvremenu, odgođen dobili smo više dana za rekuperiranje premda bi mi svaki dan rađe igrali utakmicu. U Goričanu je nedostajao pogodniji travnjak za igru, ali smo i po onakvom blatnom demonstrirali moć te došli na prag rekordne pobjede - pričala je ponajbolja Osječanka i stoperka A reprezentacije Hrvatske Kristina Nevrkla. D.Lekšan

Rezultati 7. kola

Trnava (Goričan) - Osijek 0:24, Katarina Zrinski (Čakovec) - Marjan (Split) 2:1, Viktorija (Slavonski Brod) - Agram (Zagreb) 0:5, Rijeka - Pregrada 5:2 i Neretva (Metković) - Split 0:3.

Možda ste propustili...

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku