Crna kronika
TRAGEDIJA U PITOMAČI

Autom naletio na pješakinju i usmrtio ju
Objavljeno 15. studenog, 2017.
Na cestama Pitomače u manje od mjesec dana dvije su pješakinje smrtno stradale

PITOMAČA - Šezdesetčetverogodišnja pješakinja smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 18,50 sati u Dravskoj ulici u Pitomači.

- Do nesreće je došlo kada je 19–godišnji vozač upravljao automobilom virovitičkih registracija, neprilagođenom brzinom stanju i uvjetima na cesti. Pri tome je na cesti prednjim dijelom svojeg vozila udario u 64–godišnju pješakinju, koja je od zadobivenih ozljeda smrtno stradala na mjestu događaja - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske. Na očevidu je bio i zamjenik Općinskog državnog odvjetništva Virovitica, a mladi vozač nije imao alkohola u krvi. Protiv 19-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Prije nešto manje od mjesec dana, 18. listopada, u Pitomači je u prometnoj nesreći poginula 74-godišnja pješakinja. Ona je nastradala na pješačkom prijelazu, gdje je na nju teretnim vozilom naletio 26-godišnjak. Teško ozlijeđena žena prevezena je u Opću bolnicu Virovitica, gdje je ubrzo preminula.

U Virovitičko-podravskoj županiji prekjučerašnja je prometna nesreća već treća ove godine, u kojoj je smrtno stradala pješakinja. Obzirom na to da su pješaci uz bicikliste posebno ugrožena kategorija sudionika u prometu čije je stradavanje u prometnim nesrećama u pravilu teško, policija poziva na oprez.

Iz virovitičko-podravske policijske uprave mole sve sudionike u prometu, a posebno vozače motornih vozila, na poštovanje prava prednosti prolaska pješaka na pješačkim prijelazima. Uz to vozači se pozivaju da voze propisanom i prilagođenom brzinom, koja ne ugrožava kretanje pješaka cestom i njihov prelazak preko ceste.

Iako su za nesreće na obilježenim pješačkim prijelazima najčešće krivi vozači motornih vozila, nerjetko pješaci prelaze cestu ne gledajući ni na jednu stranu. Iz policije zato upozoravaju pješake da budu oprezni u prometu, kako bi se stradavanje pješaka u prometnim nesrećama smanjilo.

Sandra LACIĆ
DVIJE PJEŠAKINJE STRADALE U VIROVITICI U JEDNOM DANU

U samo jednom danu, 25. listopada, dvije pješakinje stradale su u prometnim nesrećama u Virovitici. Na 13-godišnju djevojčicu na tzv. zebri naletio je 24-godišnjak koji je upravljao tehnički neispravnim automobilom. Na drugom pješačkom prijelazu 62-godišnji je vozač lijevim bočnim ogledalom automobila udario u 21-godišnju pješakinju. Djevojka je uslijed udara pala na kolnik i ozlijedila se.

alkotest

MLADI VOZAČ NIJE BIO ALKOHOLIZIRAN

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

Najčitanije iz rubrike