Regija
ŽENSKI CENTAR I UDRUGA PUT

Besplatna edukacija za sve poduzetnike
Objavljeno 14. studenog, 2017.

ČAGLIN - U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra iz Zagreba, Udruge Put, istina i život te uz podršku Općine Čaglin i načelnika Općine Dalibora Bardača, organizirana je besplatna edukacija za poduzetnike i one koji će to postati. Održana je u prostorijama OŠ Stjepana Radića, a nazočili su obrtnici, vlasnici tvrtki, a najviše vlasnici i nositelji OPG-ova, te posebno stočarske proizvodnje, ali i meda, sireva, povrća, ratarskih kultura. Iz predstavljanja je bilo vidljivo da je sva proizvodnja usitnjena i da im treba i udruživanje da bi mogli izići na tržište. Bilo je i nezaposlenih osoba koje imaju želju, ali ne i znanje da pokrenu poduzetništvo.

Gospodarstvo općine Čaglin uglavnom je naslonjeno na proizvodnju hrane u OPG-ovim te poduzetničke aktivnosti kroz plasman proizvoda tamošnjih OPG-ova, dok ostalih gospodarskih aktivnosti nema. Osim što općina nema industrijskih pogona, problem je i iseljavanje stanovnika koje traje niz godina, no posljednjih godina još je izraženije i odlaze cijele mlade obitelji. No imaju i svojih prednosti, a to je potpuno nezagađena priroda, mogućnost ekološke poljoprivrede i stočarstva, te turizam.

- Možda jesmo proračunski siromašnija općina od drugih, no ne volim reći da smo najsiromašniji. Nismo siromašni voljom, a cilj nam je da budemo razvijeniji i bogatiji, a ovakve edukacije pomoći će nam u tome. Imamo malo zaposlenih ljudi, no Općina prati EU fondove i program ruralnog razvoja. Općina i ja u tome ćemo svima pomagati i dati podršku – istakao je načelnik Bardač.

- Program edukacija u ovoj siromašnijoj općini u cilju gospodarskog aktiviranja preostalog stanovništva, uključivat će teme poput izrade poslovnog plana, kvalitetne prezentacije poduzetničkih usluga i proizvoda na tržištu, prodajnih tehnika, brendiranje, izgradnju vizualnog identiteta, osnove marketinga. Tu su i odnosi s javnošću, važnost digitalnog komuniciranja, kako povlačiti sredstva iz EU fondova, važnost kreativnosti u poduzetništvu, kako učinkovito pregovarati, tko su moji klijenti i kupci, i još mnoge druge prilagodljive potrebama svake poduzetnice i poduzetnika i onih koji će to tek biti – istaknula je voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić.AGM Kruna

Priprema za izazov tržišta

“Edukacije koje organiziramo, osim informativno-obrazovnog karaktera, nose obilježja motivirajuće i organizacijske radionice, čime će polaznici unaprijediti profesionalne živote, te preuzeti odgovornost za poslovne aktivnosti na učinkovitiji način od dosadašnjeg i dobiti poticaj za otvaranje tvrtki i obrta. Stručni predavači Centra, koji su i sami poduzetnici s bogatim iskustvom, pripremit će polaznike za izazove tržišta, od trenutka kada se s proizvodima i uslugama nađu na njemu, ali i ako imaju svoj poduzetnički projekt već godinama”, pojasnila je Sanela Dropulić.

Možda ste propustili...

“LIPO TI SE ŠOKICA OPRAVLJA“

Šokačko sijelo od 3. do 13. veljače

NA OSMOJ DRAŽBI OČEKUJE SE PRODAJA RAKIJE

Za 350 radnika moguća je isplata trećine tražbina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

“CUKARIN” KRENUO PA STAO

Obitelj Franjić zatvorila obrt - sve više posla, nema radnika

2

NOSTALGIJA - VINKOVAČKI ŽELJEZNIČKI KOLODVOR

Nekada vlak svake 4 minute, 360 dnevno, danas samo trećina toga

3

UDRUGE ČUVARI SLAVONSKE TRADICIJE

Traže oznaku podrijetla za slavonsku kobasicu