Regija
PRVA TRANŠA PRODAJE IMOVINE

Na prodaju Novi dom, Sport,
Građa i još 18 nekretnina!
Objavljeno 15. studenog, 2017.
To je gotovo četvrtina od ukupnog broja - od 79 nekretnina u portfelju

ĐAKOVO/SLAVONSKI BROD - Za prodaju su određene prve nekretnine PAN-Papirne industrije – Trgoprometa d.d. u stečaju Đakovo, što po Đakovu, što po Slavonskom Brodu, a čija daljnja sudbina škaklja radoznalost ovdašnje javnosti, a kod dijela i za kupnju! U prvoj tranši prodaje, a prema rješenju Trgovačkog suda u Osijeku, naći će se 21 nekretnina, uz odgovarajuću primjenu pravila o ovrsi na nekretninama. To je gotovo četvrtina od ukupnog broja - od 79 nekretnina u portfelju u stečajnoj masi ovog stečajnog dužnika. Đakovačkih nekretnina je pet. U prvoj tranši za prodaju naći će se salon namještaja Novi dom u Starčevićevoj, godinama zapuštena prostrana prizemnica koja je odavno izgubila sve epitete salona. U ovoj tranši naći će se i atraktivni poslovni prostor na korzu – nekadašnja prodavaonica Sport, zatim Građa, te nekretnine – lokali, skladišta i dr. u Levanjskoj Varoši i Budrovcima. Sve su te nekretnine pod teretima – upisanim razlučnim pravima i zabilježbama ovrhe više vjerovnika poput jednog brodskog odvjetnika, Ministarstva financija – Porezne uprave, Slavonske i Hypo banke – danas Addiko banke, a među vjerovnicima s razlučnim pravima ima i panovaca poput PAN-Tvornice kartona i kartonske ambalaže koja to pravo ima na jednoj brodskoj nekretnini. Na nekoliko nekretnina upisana je zabilježba ovrhe. Dio nekretnina iz ove tranše je i pod ugovorom o zakupu s tvrtkom Boso.

- Rješenje je to o prodaji dijela nekretnina koje su opterećene založnim pravima. U prodaju idu preko elektroničke javne dražbe, a one bez tereta ići će ili prikupljanjem pisanih ponuda kod javnih bilježnika ili licitacijom pred javnim bilježnikom, no to se tek treba definirati - kaže stečajni upravitelj PAN-Trgoprometa Tihomir Zec.

Preostalih 16 nekretnina iz ove tranše nalazi se u Slavonskom Brodu i po njegovim okolnim selima. U Brodskom Vinogorju je to samoposluga Marinci, a u Sibinju su to također samoposluga i druge nekretnine. Preostalih 14 nekretnina je po cijelom gradu Slavonskom Brodu - u Zagrebačkoj, Ulici Petra Krešimira IV., u Hebrangovoj, u Ulici Nikole Zrinskog, Ivana Cankara, samoposluga u Ulici Petra Svačića, nekretnine u Ulici Stanka Vraza, više nekretnine vezanih za stambenu zgradu broj 6 Naselje Slavonija 1, nekretnina vezana za stambenu zgradu Jelas, nekretnine u Osječkoj ulici, zgrada Gaj i dvorište Gaj.

Na nekretninama iz ovog rješenja upisano je pravo zaloga koje će se brisati nakon pravomoćnosti rješenja o dosudi i nakon što kupac položi kupovninu. Ovo rješenje podliježe žalbi, a tek po njegovoj pravomoćnosti ide se na utvrđivanje vrijednosti i prodaju. Interes za kupnju dijela Trgoprometovih nekretnina vlada već duže vrijeme, a riječ je uglavnom o poslovnim prostorima u najužem centru grada. Među interesentima je najviše Đakovčana, no oni “pravi igrači” čekaju pravi trenutak, kada željena imovina bude ponuđena na prodaju sa svim referencama i uvjetima.

Suzana ŽUPAN
Za rakiju zainteresirani Mađari

Paralelno s ovim, teče i stečaj Pan-Trgovine, poznat po jedinoj stečajnoj imovini, a to je 266.000 voćnih rakija i drugog alkohola. Njegov stečajni upravitelj Zoran Subotić kaže kako su po najnovijem interes za ovu neobičnu stečajnu masu pokazali Mađari. “Zanima ih cijela količina, no vidjet ćemo koliko je interes ozbiljan. Poslat ćemo ponude Badelu i svima koji imaju trošarinska skladišta da iskažu interes za njezinu kupnju”, kaže Subotić. Najavljuje kako će za sredinu prosinca raspisati novi krug prodaje, a gdje će 266.000 rakija biti ponuđeno po početnoj cijeni od 2.050.000 kuna, za 20 posto manje, što je približno pola milijuna kuna manje nego u prethodnom krugu.

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike