Mozaik
JOŠ JEDNA TRADICIONALNA HRVATSKA NOĆ U FRANKFURTU

Više od 10 tisuća posjetitelja pjevalo za Olivera
Objavljeno 14. studenog, 2017.

Više od 10 tisuća posjetitelja okupilo se protekloga vikenda u velikoj dvorani Fraport Arena u njemačkom gradu Frankfurtu. Veličanstvena atmosfera i nastupi Prljavog kazališta, Mate Bulića, Pravila Igre, Magazina, Petra Graše, Miroslava Škore, Jole i grupe Vigor, obilježili su još jednu Hrvatsku noć , devetu po redu u organizaciji  glazbene agencije Rokaro Numen.


Ponovno je to bio spektakl  za pamćenje i najveće koncertno okupljanje Hrvata i njihovih prijatelja izvan domovine. Vrhunac večeri i najemotivniji dio koncerta bio je kada su se svi glazbenici popeli na pozornicu i uz Petra Grašu otpjevali pjesmu „Vjeruj u ljubav“, koju inače izvodi Oliver Dragojević. Učinili su to kao pozdrav i želju za brzo ozdravljenje  velikom pjevaču  koji je uvijek bio gost na koncertima Hrvatska noć, a zbog bolesti ove godine nije bio u Frankfurtu.


Inače, dio programa ovogodišnje  Hrvatske noći bila je i modna revija brenda  „Zajedno”, inspiriranog upravo zajedništvom. doživljenim na Hrvatskoj noći Njegovi osnivači  su brat i sestra , Eva i Mirko Tadić, rođeni u Austriji.
„Ovo je naša prva revija trenirki, šilterica, majica, 'hudica', a sljedeće ćemo raditi dječju i sportsku kolekciju. Nosimo hrvatske vrijednosti i pripadamo hrvatskom mentalitetu. Te vrijednosti držimo visoko, ali istovremeno smo orijentirani kozmopolitski i građani smo svijeta. Zajedništvo je poruka koju svojim brendom želimo prenijeti cijelom svijetu” ,  poručuju brat i sestra Tadić koji su iznimno ponosni na svoje hrvatske korijene.
T. Levak

Najčitanije iz rubrike