Sport
ATP MASTERS U LONDONU

Čilić: Ljutit sam, ovo mi se stalno događa u posljednje vrijeme
Objavljeno 13. studenog, 2017.

Londonska O2 Arena okupila je osmoricu tenisača i još osam parova, birano društvo koje je u 2017. igralo najbolji tenis. Na završnom Mastersu najboljih je i hrvatski broj 1 Marin Čilić, koji u Londonu nije dobro krenuo. Uostalom, u 02 Areni mu ni inače ne ide dobro, u sedam mečeva zabilježio je samo jednu pobjedu. Prvi hrvatski reket smješten je u skupinu “Boris Becker” i u prvom meču poražen je od Nijemca Alexandera Zvereva sa 6:4, 3:6, 6:4 nakon dva sata i pet minuta igre.

Čilić je izgubio, i to nakon što je u trećem setu vodio 3:1 i imao 0:30 na servis suparnika. No, ostao je bez break lopte, kasnije i prednosti. Zverev je prvo uzeo svoj gem, zatim i napravio break nakon što je Čilić prokockao prednost od 40-15.

- Bio sam puno bolji igrač u drugom setu i prvoj polovini trećeg, čak sam imao i sitne prilike za dupli break u odlučujućoj dionici kojim bih poveo 4:1 i vjerojatno bi priča bila završena. Dogodilo se suprotno. Zverev se uspio izvući i nažalost u šestom gemu nisam iskoristio 40-15, dao sam mu priliku koju je on iskoristio i zatim odservirao dva sjajna gema. U zadnjem gemu on je potegnuo par lopti koje su ušle u teren i to je napravilo razliku - komentirao je Čilić još jedan poraz na završnom ATP Mastersu. Ovo je njegov treći nastup na skupu osmorice najboljih tenisača svijeta i treći poraz na startu Mastersa. No, 2014. i 2016. gubio je od prvih igrača svijeta u tom trenutku (Đoković i Murray), a sada je bio u dobitnoj poziciji, no Zverev se pokazao kao nepremostiva prepreka.

- Razočaran sam i ljutit na sebe zbog poraza, jer su mi se ovakve stvari znale događati i proteklih tjedana pri kraju setova ili mečeva. Zato sam htio biti potpuno koncentriran i izvući maksimum iz svakog poena i uspijevao sam, ali ne u završnici. Nažalost, opet mi se događaju iste pogreške. Što je, tu je, pokušat ću iskoristiti ovaj meč da me još više motivira za nastavak turnira.

Sljedeći Čilićev suparnik u “Boris Becker” skupini je Amerikanac Jack Sock.

- Psihički moram ostati unutar turnira i za sljedeći meč biti na dobroj razini. Pozitivna stvar u ovom porazu je što sam bar osvojio set - dodao je Čilić. I. Liović

Federer u dva seta

U “Boris Becker” skupini igra i najbolji svih vremena, Švicarac Roger Federer, a Masters je otvorio kako dolikuje prvom tenisaču svijeta - pobjedom. Svladao je Amerikanca Jacka Socka sa 6:4, 7:6 (4). Prvi put na ATP finalu nastupa Bugarin Grigor Dimitrov, a premijera je bila vrlo uspješna. Na otvaranju skupine "Pete Sampras" Dimitrov je svladao Austrijanca Dominica Thiema sa 6:3, 5:7, 7:5.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike