Sport
KVALIFIKACIJE ZA U21 EURO

Brekalo prvo promašio penal, pa zabio za bod
Objavljeno 13. studenog, 2017.

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je u Solunu s Grčkom 1:1 te tako ostala na prvom mjestu tablice, ispred najvećeg suparnika u borbi za izravan plasman na U21 Euro 2019. Konačnim ishodom mogu biti zadovoljne obje reprezentacije, ali i žaliti za preostala dva boda, jer smo i mi i Grci poklonima održali suparnika u igri.

U prvom poluvremenu nije bilo previše izglednih prilika, a najveću je imala Hrvatska u 42. minuti. No i to je otišlo u vjetar. Obje su momčadi od početka više pozornosti posvećivale čuvanju svoje mreže, pa je jedina konkretna prijetnja bila u 9. minuti, kada je Bočkaj opalio s ruba kaznenog prostora zdesna, pod gredu, ali je Kotsaris to uspio izbiti. U 42. minuti Brekalo se sjurio po lijevoj strani, s leđa ga je u kaznenom prostoru srušio Pasalidis i sudac je pokazao na bijelu točku. Brekalo je pucao, ali nije realizirao najstrožu kaznu. Kotsarisa je poslao u desnu stranu, a loptu pokraj njegove lijeve vratnice.

Nastavak su bolje otvorili domaćini, koji su prvi put zaprijetili u 51. minuti, kada je Šimić krivo dodao loptu na 30 metara od našeg gola, slijedila je brza akcija Grka, koju je, srećom, Lamprou završio nepreciznim udarcem sa14 metara iz vrlo izgledne situacije. Šest minuta poslije ponovno su zaprijetili domaćini, nakon ubačaja slijeva Koulouris je pucao glavom s devet metara, ali pokraj vratnice. Za aktivniju igru u nastavku Grci su bili nagrađeni vodstvom u 65. minuti, Lamprou je ubacio slijeva, a Manthatis isped neopreznog Sose s pet metara ubacio loptu u mrežu. Devet minuta poslije bilo je 1:1, Brekalo je pucao s 20-ak metara, lopta je išla točno u pričuvnog vratara Astrasa, no on ju je propustio kroz ruke te tako uzvratio dar hrvatskoj “sedmici“, koja je promašila kazneni udarac za vodstvo. U 83. minuti zbog drugog žutog kartona igru je napustio Pasalidis, ali do kraja su opasniji bili Grci. Najprije u 86. minuti nakon ubačaja Saliakasa zdesna nitko nije uspio ugurati loptu u mrežu, a iz kornera koji je slijedio Mavropanos je odlično pucao glavom, no Posavec je sjajnom intervencijom loptu izvukao ispod grede i tako spasio vrijedan bod. G. Roguljić

Grčka                       1  (0)
Hrvatska                   1  (0)

SOLUN – Stadion: Toumba. Gledatelja: 1000. Teren: odličan. Sudac: Craig Pawson (Engleska). Strijelci: 1:0 Manthatis (65), 1:1 Brekalo (74). Žuti kartoni: Karachalios, Pasalidis, Saliakas, Limnios (Grčka), Ćaleta-Car, Moro, Jakoliš (Hrvatska). Crveni karton: Pasalidis (Grčka, drugi žuti)

GRČKA: Kotsaris (od 71. Astras), Saliakas, Pasalidis, Nikolaou, Tsimikas, Galanopoulos, Karachalios, Androutsos, Manthatis (od 86. Mavropanos), Lamprou (od 66. Limnios), Koulouris

HRVATSKA: Posavec, Karačić, Šimić, Ćaleta-Car, Sosa, Balić (od 70. Ivanušec), Šunjić, Moro, Bočkaj (od 46. Majer), Brekalo, Jakoliš (od 90. Bašić)

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike