Osijek
LUTKARSKA PREDSTAVA “ZUB IZ BAJKE”

Dr. Štimac i njezine
kćeri podsjetile djecu
na važnost pranja zuba
Objavljeno 13. studenog, 2017.

“Zub iz bajke” naziv je lutkarske predstave u kojoj su u ponedjeljak u Igraonici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek uživali vrtićarci iz Dječjeg vrtića “Lane”. Okupila ih je dr. med. Maja Štimac, specijalistica pedijatrije, koja je obiteljskim projektom amaterskog kazališta odlučila podsjetiti najmlađe na važnost redovitog pranja zuba i cjelokupne oralne higijene.

- Lutkama želimo pridobiti djecu da se prestanu bojati odlaska zubaru, ali i da sama nauče pravilno njegovati zube. Lutka ima posebnu dimenziju, s pomoću koje se uspješno možemo približiti djeci te ju uz zabavu i smijeh naučiti korisnim vještinama za daljnji život - objasnila je dr. Štimac.

Kazališna predstava sjajno je uspjela zahvaljući i pedijatričinim trima kćerima – Dori, Ivi i Lani - koje su pomagale u izradi lutaka i scenografije, pridonijele cjelokupnoj izvedbi te dale izvrsnu glazbenu podlogu.

Ova je edukativna predstava izvedena u povodu Mjeseca hrvatske knjige 2017. Ravnateljica GISKO-a Dubravka Pađen Farkaš istaknula je kako su “Zubom iz bajke” najmlađima željeli priuštiti uživanje u pričama uz efektne lutkarske interpretacije. M. Mandić

Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

Najčitanije iz rubrike