Osijek
OBILJEŽEN DAN OPĆINE ERDUT

Novi projekti bit će na dobrobit svih mještana
Objavljeno 14. studenog, 2017.

Mještani Erduta, Dalja, Aljmaša, Bijelog Brda te Aljmaš, Dalj i Erdut Planina proteklog su vikenda obilježili Dan općine. Jugoslav Vesić, općinski načelnik, podsjetio je na projekte koji su ostvareni tijekom protekle godine i komunalnu infrastrukturu koja je napravljena.

Samo dosadašnja s trenutnim ulaganjima u vodoopskrbu premašuju pedesetak milijuna. Vesić je naglasio kako je općinska uprava servis koji je građanima dostupan u svakom trenutku, a sve u cilju otvaranja radnih mjesta i stvaranja kvalitetnijih uvjeta života, a na tom su tragu i investicije u gospodarske zone. Upravo je, nakon netom popunjene bjelobrdske zone, u kojoj je BB Oil ljetos otvorio tvornicu ulja vrijednu milijun eura i koja će uz sebe vezati kooperante s ovog područja u proizvodnji sirovina, proglašen je novi GZ Studenac, a u planu je još jedan. Predsjednik Vijeća Jovo Vuković, koji je nazočio svečanosti uz donačelnike Slobodana Narančića i Davida Sušca, kazao je kako sve čine da što više investitora privuku i optimističan je u tom pogledu jer su se za parcele u gospodarskim zonama već javili zainteresirani investitori, poduzetnici, lokalni OPG-ovi...

Načelnik Jugoslav Vesić najavio je kako su planovi za budućnost: nastavak ulaganja u infrastrukturu, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, razvoj kontinentalnog turizma uz potporu Ministarstva turizma, na čemu je zahvalio nazočnoj državnoj tajnici Snježani Brzici, gospodarenje otpadom, zaštitom okoliša i održivim razvojem, ulaganjima u poljoprivredni razvoj, kao i ulaganja u razvoj ljudskih potencijala. Nadasve, pomagat će se, kao i dosad, roditeljima, srednjoškolcima i studentima kroz stipendije te subvencioniranjem javnog prijevoza.

Bojana Orsić, direktorica PORC-a, lokalne razvojne agencije, podsjetila je kako je ovo deseta godišnjica PORC-a, a samo ove godine PORC i Općina aplicirali su 28 milijuna kuna. Direktorica Čvorkovca Anđelka Tomašević podsjetila je na odrađene projekte najavivši kako će u drugoj Gospodarskoj zoni biti napravljeno Reciklažno dvorište vrijedno 1,7 milijuna kuna.

Dan općine održava se na godišnjicu potpisivanja Erdutskog sporazuma koji je donio mir na ove prostore mirnom reintegracijom pa su na značenje mirnog rješenja podsjetili predsjednik SDSS-a i SNV-a Milorad Pupovac, osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i predsjednik Županijske skupštine osječko-baranjske Dragan Vulin.

Darko PEJIĆ
BROJNI UGLEDNICI

Domaćini su ugostili velik broj uglednika, među kojima su bili predstavnici Katoličke i Pravoslavne Crkve - vlč. Josip Kolesarić, protojerej stavrofor Milovan Vlaović, jerej Miloš Kuzmanović, đakon Predrag Jelić, iguman Manastira Uspenja Presvete Bogorodice Heruvim, predsjednik Glavne skupštine SDSS-a dr. Vojislav Stanimirović, saborski zastupnici Boris Milošević i Dragana Jeckov, dožupan osječko-baranjski Radomir Čvarković, predsjednik ZVO-a Srđan Jeremić, dožupanica šibensko-kninska Ana Šimpraga, dogradonačelnik Vukovara Srđan Milaković, dožupan vukovarsko-srijemski Đorđe Ćurčić, čelnici gradova i općina iz Srbije, Crne Gore, predsjednik VSNM-a Vukovarsko-srijemske županije Svetislav Mikerević, predsjednik VSNM-a Osječko-baranjske županije Jovan Jelić, predstavnik PP-a Dalj Zvonko Rendulić, predstavnici udruga, poslovni partneri Općine Erdut, čelnici općinskih mjesnih odbora...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike